Španski fantek padel v stometrsko vrtino in še vedno ga iščejo

Pred dvema letoma je umrl že njegov triletni brat zaradi srčnega zastoja.
Fotografija: Fantkov oče Jose Rosello je povsem obupan. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Fantkov oče Jose Rosello je povsem obupan. FOTO: AFP

Reševalci na jugu Španije se že štiri dni borijo, da bi iz stometrske vrtine rešili dvoletnega fantka Julena Rosella. Luknja v vrtino je široka vsega 25 centimetrov, fantič pa je vanje padel med nedeljskim družinskim piknikom v mestecu Totalan v bližini Malage.

Po padcu v luknjo ga niso več slišali in videli, vendar se reševalci trudijo, da bi ga čim prej rešili. Zaščitili so vrtino, v katero je padel fantek, da se ne bi sesedla, obenem so izvrtali nove navpične in vodoravne vrtine, da bi fantka vendarle našli.

Širina luknje, v katero je padel španski fantek. FOTO: Gasilci Iz Malage
Širina luknje, v katero je padel španski fantek. FOTO: Gasilci Iz Malage


To ni prva tragedija te družine


Vodja rudarjev Juan Lopez Escobar je sicer zatrdil, da bodo potrebovali vsaj še dva do tri dni za rešitev fantiča. Pri reševanju pomagajo tudi rudarji iz Asturije na severu Španije, prišli pa so tudi švedski rudarji, ki so leta 2010 pomagali pri reševanju 33 čilskih rudarjev, ki so bili zasuti 69 dni.

Da je otrok padel v luknjo, je odkril njegov oče Jose Rosello, ko je zaslišal otroški stok. Ob vrtini je odmaknil vse kamenje in jo poskušal razširiti, vendar do sinčka ni več mogel.

Očitno to ni prva tragedija te družine. Po poročanju španskih medijev je pred dvema letoma umrl že Julenov brat Oliver zaradi srčnega zastoja, ko je štel vsega tri leta. 

Komentarji: