Število žrtev potresa na Japonskem se je povzpelo na 30

V najbolj prizadeti Atsumi pogrešajo še devet ljudi, okoli 400 jih je bilo lažje poškodovanih.
Fotografija: V reševanju po potresu na Japonskem sodeluje kar okoli 40 tisoč reševalcev z buldožerji, sledilnimi psi in 75 helikopterji. FOTO: AP
Odpri galerijo
V reševanju po potresu na Japonskem sodeluje kar okoli 40 tisoč reševalcev z buldožerji, sledilnimi psi in 75 helikopterji. FOTO: AP

Število žrtev uničujočega potresa 6,7 stopnje, ki je v noči na četrtek prizadel severno Japonsko, je danes naraslo na 30, poroča agencija AFP. Večino žrtev je potres zahteval v kraju Atsuma na podeželju, kjer mu je sledil uničujoči zemeljski plaz. Ta je pokopal številne domove. V Atsumi pogrešajo še devet ljudi, okoli 400 jih je bilo lažje poškodovanih.

V reševanju po potresu na Japonskem sodeluje kar okoli 40.000 reševalcev z buldožerji, sledilnimi psi in 75 helikopterji. Med njimi so tudi pripadniki vojske. Celotno območje Hakkaida – tri milijone gospodinjstev – je po potresu ostalo tudi brez elektrike, a je premier Šinzo Abe danes javnosti sporočil, da je oskrba z njo že skoraj urejena.

Brez elektrike ostaja še okoli 20.000 gospodinjstev, okoli 31.000 gospodinjstev je še brez vode, evakuiranih pa ostaja okoli 16.000 ljudi.

Komentarji: