V ruskih napadih v Ukrajini nove smrtne žrtve

Po navedbah regijskih oblasti sta v Hersonu v topniškem napadu umrla dva človeka, Sumi pa je bil v ponedeljek tarča napada z dronom, umrli so trije ljudje.
Fotografija: Poleg treh smrtnih žrtev je bilo v napadu na stanovanjski blok v Sumiju poškodovanih 21 ljudi, so sporočile mestne oblasti, ki so današnji dan razglasile za dan žalovanja. FOTO: Sergej Bobok/AFP
Odpri galerijo
Poleg treh smrtnih žrtev je bilo v napadu na stanovanjski blok v Sumiju poškodovanih 21 ljudi, so sporočile mestne oblasti, ki so današnji dan razglasile za dan žalovanja. FOTO: Sergej Bobok/AFP

Na jugu in severovzhodu Ukrajine so ruski napadi terjali nove smrtne žrtve. Po navedbah regionalnih oblasti sta v Hersonu v ruskem topniškem napadu umrla dva človeka, mesto Sumi na severovzhodu države pa je bilo v ponedeljek tarča napada z dronom, v katerem so umrli trije ljudje, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Poleg treh smrtnih žrtev je bilo v napadu na stanovanjski blok v mestu Sumi poškodovanih 21 ljudi, so sporočile mestne oblasti, ki so današnji dan razglasile za dan žalovanja.

Ruska vojska je glede na navedbe ukrajinske strani v napadih na civilno infrastrukturo v mestu Sumi, v Donecku in Zaporožju uporabila iranske drone tipa šahed.

V napadu poškodovanih več otrok

O ranjenih civilistih danes poročajo tudi iz regije Harkov, kjer je po ukrajinskih navedbah po ruskem napadu bolnišnično oskrbo prejelo 31 ljudi. Med njimi naj bi bilo devet otrok, vključno z dvema dojenčkoma.

Kot je sporočil vodja urada ukrajinskega predsednika Andrij Jermak, so ruski izstrelki zadeli parkirišče pred stanovanjskim objektom v kraju Pervomajskij, pri čemer je zagorelo več vozil.

Na posnetkih iz mesta na vzhodu Ukrajine, ki šteje 28.000 ljudi, je videti številna uničena vozila, več njih pa je sila eksplozije tudi obrnila na streho, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Spopadi v regijah Bahmut in Doneck se medtem nadaljujejo, je danes sporočil ukrajinski generalštab, ki dodaja, da ruska vojska najintenzivneje obstreljuje mesta Liman, Bahmut, Avdijivka in Marinka.

V regijah Herson in Zaporožje pa ruska vojska obstreljuje več kot 30 lokacij, da bi ukrajinskim oboroženim silam tako onemogočila napredovanje, so še sporočili.

Ukrajina se že 16 mesecev z zahodno pomočjo brani pred rusko invazijo. Nedavno je sprožila tudi protiofenzivo, s katero želi pridobiti nazaj ozemlja, ki so jih zasedle ruske sile.

Preberite še: