Zgodovinsko cerkev St. Sulpice so zajeli plameni (VIDEO)

Druga največja cerkev v Parizu je iz neznanega razloga zagorela. V nesreči ni bil nihče poškodovan, okoliščine pa še preiskujejo.
Fotografija: Cerkev St. Sulpice v Parizu. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Cerkev St. Sulpice v Parizu. FOTO: Shutterstock

Slavna pariška cerkev Saint Sulpice, ki se nahaja med Luksemburškim parkom in Boulevard Saint-Germain, se je v nedeljo znašla v plamenih. Z ognjem, ki je uničil vhodna vrata ter notranje stopnišče, se je spopadalo 20 gasilcev, poroča francoska televizijska postaja BFM TV

Lokalni mediji poročajo, da nesreča ni terjala žrtev, saj so gasilci pravočasno evakuirali prisotne. Požar se je vnel iz neznanega razloga, zato pristojni okoliščine še preiskujejo. 



Cerkev St. Sulpice sodi med največje cerkvene zgradbe v Parizu, zgrajena pa je bila v 17. stoletju. S 113 metri dolžine, 58 metri širine in 34 metri višine se uvršča na drugo mesto, v francoski prestolnici je tako večja le še slavna katedrala Notre Dame. 

V cerkvi, ki sodi med pomembno pariško kulturno dediščino, sta bila med drugim krščena pisatelja Marquis de Sade in Charles Baudelaire. Vsako nedeljo prirejajo orgelske koncerte, v kripti pod cerkvijo pa so pokopani preminuli predstavniki plemiških družin.

Komentarji: