Predstavitvena informacija

P40 lite – uravnotežen pametni telefon za vse primere rabe

Mladi bodo navdušeni nad pametnim telefonom Huawei P40 lite, saj jim ponuja zelo veliko, a obenem ne izsuši denarnice.
Fotografija: Huawei P40 lite ima kar štiri kamere. FOTO: Huawei
Odpri galerijo
Huawei P40 lite ima kar štiri kamere. FOTO: Huawei

Pravzaprav gre verjetno za enega najbolj uravnoteženih pametnih telefonov prve polovice letošnjega leta. 

Del uporabnikov bo vedno poseglo pa najboljšem, po premijskih modelih družine P40, večina pa išče največjo vrednost za svoj denar, če se izrazimo strokovno, iščejo telefon z najboljšim razmerjem med ceno in zmogljivostmi. To pa jim lahko ponudi le vsestransko uporabna naprava, katere mesto v letošnji vrhunski Huaweievi družini pametnih telefonov zaseda model P40 lite. 
Naprava, ki se ponaša z vsestranskostjo, mora ponuditi kar največ na vseh področjih. Nobeno ne sme biti zanemarjeno ali celo podhranjeno. Na prvem mestu je seveda sklop kamer.

FOTO: Huawei
FOTO: Huawei


Če smo odkriti, štiri zadnje res pokrivajo vsa področja fotografiranja, ki jih uporabnik pričakuje. Široki kot, da ničesar ne zamudi, odlična glavna kamera z visoko ločljivostjo, da so kakovostne tudi povečave, bližinska kamera za zajem skrivnega sveta miniatur in kakovostna sprednja kamera, saj bi bilo življenje brez selfijev nepopolno. Ampak to je le delček sposobnosti novega telefona. Prav tako vrhunski je zaslon, ki se razprostira skoraj po celotni sprednji površini. Smo dejali, da je svetel, prikazuje pravilne barve, ima odlične vidne kote in je dobro čitljiv tudi pod svobodnim soncem? Še posebej pa njegove sposobnosti, velikost in izredno ozki robovi pridejo do izraza med uživanjem v igranju tudi najbolj zahtevnih iger. 

Pametni telefon P40 lite pa je tudi ravno prav velik, da lepo leži v roki, kljub sijajnemu hrbtišču, na katerem lahko občudujete čudovite prelivajoče se barve, pa nikakor ne drsi iz rok. Posrečeno je tudi mesto tipala prstnega odtisa v bočni tipki za vklop, kar omogoča odlično ergonomijo v vseh primerih rabe. Da pa vse deluje natanko tako, kot mora, poskrbi sistem na čipu Kirin 810. Čeprav spada v srednji razred, pa v procesorskih, grafičnih in zmogljivostih umetne inteligence ne zaostaja veliko za procesorji Kirin 990 5G, ki jih najdemo v premijskih modelih družine P40. Ne skrbite, tudi Kirin 810 skriva v sebi dovolj »moči« za čisto vsako nalogo, pred katero ga boste postavili. 

FOTO: Huawei
FOTO: Huawei


Z njim v žepu boste tudi povsod dosegljivi z najvišjimi hitrostmi, saj P40 lite podpira vsa obstoječa komunikacijska omrežja razen mobilnih pete generacije, kot tudi najnovejše tehnologije povezovanja. Brez interneta ne moremo normalno živeti in delati, zato so tudi komunikacijske možnosti pomemben delček v vsestranskosti naprave. Je pa še ena. Čeprav jo omenjamo kot zadnjo, je v resnici najbolj pomembna. Če baterija ne zadosti potrebam po dolgih časih med polnjeni, je vse drugo brezpredmetno. Bodite pomirjeni tudi glede tega, saj bo s kapaciteto 4200 mAh zdržala tudi do dva dneva. 

Pametni telefon P40 lite je Huawei namenil mladim uporabnikom, ki jih bo telefon razveselil tudi, ko bodo želeli uživati v priljubljeni glasbi. Poleg zvočnika na spodnjem delu s spodobno kakovostjo srednje visokih in visokih tonov ima namreč tudi običajen priključek za slušalke. Skupaj z njim boste lahko uporabljali tudi kakovostne žične ali brezžične slušalke, za katere verjamemo, da nikdar niso daleč. 
 

FOTO: Huawei
FOTO: Huawei

Telefoni serije P že v prodaji, spoznajte Huawei AppGallery

Konec marca so bili predstavljeni tudi najnovejši paradni konji serije P40. Pametna telefona Huawei P40 in Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+. Jih že poznate? Oglejte si njihovo kratko predstavitev.

Sicer vsi telefoni serije P prihajajo na trg z novo platformo za aplikacije AppGallery. Od lansiranja lanske jeseni se tržnica lahko pohvali z zavidljivo rastjo. Trenutno jo uporablja več kot 28 milijonov aktivnih uporabnikov v Evropi in več kot 400 milijonov po vsem svetu. Vsakodnevno se v trgovino nalagajo nove aplikacije svetovnih in tudi lokalnih znamk. V videu lahko pogledate, kako zaženete svoj novi P40 lite in kako si namestite najljubše aplikacije.