Predstavitvena informacija

Pet korakov do nove dnevne sobe

Pride čas, ko potrebujemo spremembe in korake naprej
Fotografija: FOTO: Nova KBM
Odpri galerijo
FOTO: Nova KBM

Pospravimo omare, premaknemo pohištvo, popolnoma preuredimo prostor, da postane bolj funkcionalen; ali se končno odselimo od staršev oziroma iz najemniškega stanovanja ter s partnerjem zaživimo v lastniški nepremičnini.

Za tiste, ki so jim načrtovanje, preurejanje, organizacija, koordiniranje in opremljanje v izziv, bo celoten proces morda prav zabaven. Ker pa do nove dnevne sobe ali stanovanja ne moremo kar čez noč in se lahko kje zatakne. Pogosto je ena glavnih dilem denar, najem posojila in odplačevanje, zlasti če vmes posežejo nepredvidene okoliščine. Ponujamo nekaj napotkov.
 

Ocenite svoje potrebe in želje

Kaj vas žene k prenovi ali nakupu hiše, stanovanja? Naveličanost zaradi trenutnega stanja, sprememba sloga, več funkcionalnosti, prihod novega družinskega člana; popolna osamosvojitev, naložba, ustvarjanje družine, potreba po več prostora? Če prenavljate, boste prenovili le enega oziroma nekaj prostorov ali vse? Se boste tega lotili sami ali z drugimi družinskimi člani? Kaj potrebujete, česa si želite; kakšne so vaše zmožnosti in ideje? Razmislite o odgovorih na ta vprašanja, prosite za drugo mnenje, upoštevajte tudi soudeležene. Ko bodo vaši cilji jasni, je čas za drugi korak.
 

Najdite navdih

Kakšen dom je za vas definicija domačnosti in udobja? Že ko pomislite nanj, vam postane toplo pri srcu. Prava kombinacija udobja in funkcionalnosti, ki ji dodate svoj edinstveni pečat, je zagotovilo za dobro počutje doma. Kako boste izbrali barve, materiale, oblike, pohištvo, je odvisno od osebnih preferenc in namenskosti. V pomoč naj vam bodo navdihujoče fotografije, ki jih na primer najdete na Instagramu in Pinterestu, revije, kakršna je Architectural Digest, ali zanimive oddaje o prenovi domov, domovih zvezdnikov …

FOTO: Nova KBM
FOTO: Nova KBM

 

Pozanimajte se o cenah

Zapišite si, s čim vse boste imeli v povezavi z nakupom oziroma prenovo nepremičnine stroške. Boste lahko kaj postorili sami; za kaj vse boste potrebovali pomoč obrtnikov, boste najeli tudi arhitekta ali notranjega opremljevalca? Naredite poizvedbo in izberite tisto, kar najbolj ustreza vaši viziji in finančnim zmožnostim. In ne pozabite – če kupujete stanovanje, naj vas ne premami le ugodna cena, štejejo tudi številni drugi dejavniki (velikost, lokacija in podobno).

FOTO: Nova KBM
FOTO: Nova KBM

 

Poiščite najustreznejše posojilo

Ker je le peščica takih, ki imajo prihranjenega dovolj denarja ali jim pri večjih izdatkih na pomoč priskočijo starši, je v večini primerov za nakup ali finančno zajetnejšo prenovo nepremičnine treba najeti kredit. Raziščite, kakšna in kako visoka posojila ponujajo banke; jim pripadajo kake ugodnosti ali olajšave; kako dolgo in koliko boste odplačevali na mesec; kolikšen mesečni znesek si lahko privoščite. Informativni izračun lahko opravite tukaj


 

Praznujte!

Tako, delo je opravljeno in prostori, ki so bili iz takšnih ali drugačnih razlogov začasno nevseljivi, so zdaj pripravljeni, da jih napolnite s svojo prisotnostjo in uživate v udobju doma.

FOTO: Nova KBM
FOTO: Nova KBM


Proslavite ta veseli trenutek in naj vam stanovanje dolgo prinaša radost in veselje.

FOTO: Nova KBM
FOTO: Nova KBM


Informacije o stanovanjskih kreditih Nove KBM dobite na spletu, obiščite pa jih tudi v kateri od številnih poslovalnic po Sloveniji.