Predstavitvena informacija

Imate presbiopijo?

Namesto da zamenjate življenjski slog, zamenjajte očala.
Fotografija: Foto: Thinkstock
Odpri galerijo
Foto: Thinkstock

Nekatere spremembe vida so povezane s starostjo in presbiopija je ena izmed njih. Znana je tudi kot starostna daljnovidnost in se začne že pri 40 letih. Z leti dioptrije pešajo
Ste vedeli, da imamo od rojstva za izostritev slike na blizu tri dodatne dioptrije. V povprečju oči s 40 leti izgubijo eno dioptrijo, s 50 drugo, s 60 leti pa še tretjo. To na začetku opazimo le proti koncu dneva pri slabši osvetlitvi ali ko smo močno utrujeni ali lačni. Podzavestno se oddaljujemo od predmetov, dokler se slika ne zbistri. Proces izgube dioptrije z leti imenujemo presbiopija. To je povsem naraven proces, zato se ga ni treba bati.

Kako spet do jasnega vida
Očala s progresivnimi stekli presbiopom omogočajo jasen vid na vseh oddaljenostih. Od izuma prvega progresivnega stekla Varilux leta 1959 Essilor nenehno dela na razvoju, novih standardih in izvedbi, da presbiopom omogoči najboljšo kakovost vida. Progresivna stekla Varilux so za njih prva in hkrati najboljša rešitev – ena očala za vse oddaljenosti.

Ena očala za vse oddaljenosti Foto: Essilor
Ena očala za vse oddaljenosti Foto: Essilor


Progresivna stekla Varilux brez tveganja
Progresivna stekla Varilux so najboljša rešitev za vse, ki si želijo dober vid na vseh oddaljenostih in ob vseh priložnostih. Poleg tega, da ponujajo optimalno udobje vida, širše vidno polje z ostro sliko in visokim kontrastom na vseh oddaljenostih, najnovejša generacija progresivnih stekel Varilux X series omogoča naraven položaj telesa ne glede na vrsto opravila in aktivnosti. Oblikovana so za današnjo generacijo presbiopov, ki vsakodnevno uporabljajo mobilne naprave, računalnike in so vedno »on-line«. Uporabnik zelo hitro občuti vse prednosti enega para očal za vse oddaljenosti in dodatno razširjeno vidno polje na območju dosega rok. Z najsodobnejšo tehnologijo oblikovanja je zmanjšana potreba po premikanju glave in iskanja ugodnega območja za dober vid.S progresivnimi stekli Varilux lahko v popolnosti uživate v vseh spremembah, ki jih prinesejo leta, brez potrebe po prilagoditvah, vsaj kar zadeva vid. Namesto da zamenjate življenjski slog, zamenjajte očala!