Popolno zaprtje države? To odgovarja Janša

Kažejo se pozitivni znaki odločitve za množično hitro testiranje pred prazniki in cepljenja, je prepričan predsednik vlade.
Fotografija: FOTO: Yves Herman, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Yves Herman, Reuters

Premier, ki opravlja tudi funkcijo ministra za zdravje, Janez Janša je za Planet TV dejal, da bi bilo popolno zaprtje države z omejevanjem gibanja na le okolico doma drastičen ukrep, za zdaj pa kaže, da ne bo potreben.

Preberite še: 
image_alt
Janša: Morda bomo prisiljeni v popolno zaprtje države in še strožje ukrepe


Premier se je v pogovoru dotaknil aktualnih epidemioloških razmer in dejal, da računajo, da bo mogoče tudi februarski val epidemije zdržati brez dodatnega zaostrovanja ukrepov v smeri še večjega omejevanja gibanja oziroma popolnega zaprtja države, kot ga že predlagajo nekateri. Pozval pa je k spoštovanju obstoječih ukrepov.

Ob tem je med drugim ocenil, da se kažejo pozitivni znaki odločitve za množično hitro testiranje pred prazniki in učinki cepljenja, tudi pri zdravstvenem kadru. Ko bodo cepljeni dobili še drugi odmerek, upa, da v zdravstvu ne bo več tako drastično manjkalo ljudi, saj ne bo več bolniških odsotnosti zaradi okužb med zdravstvenim osebjem.
 

Kacin je logistično vrhunski organizator


Cepljenje prebivalstva bo sicer tudi logistični zalogaj, koordinacijo tega dela pa bo prevzel Jelko Kacin. »Potrebujemo logistično vrhunskega organizatorja. Gospod Kacin je tak,« je med drugim ocenil Janša in zanikal, da bi bile Kacinove nove naloge povezane s kritiko njegovih nastopov v javnosti v funkciji vladnega govorca za covid 19.
Preberite tudi: 
image_alt
Jelko Kacin kot državni sekretar k Janezu Janši


»Prihajale so pritožbe po novinarskih konferencah zaradi kakega stavka. Bilo pa je desetkrat več pohval,« je Janša dejal o Kacinovih nastopih.
 

»Poglejte se v ogledalo«


V petek je 42 poslancev vložilo predlog za konstruktivno nezaupnico s predlogom, naj predsednik vlade postane prvak Desusa Karl Erjavec. Janši med drugim očitajo neuspešno spopadanje z epidemijo covida 19. »Ne vidim nobenih dejstev,« je dejal o očitkih in dodal, da se pod besedilo »podpisujejo tudi poslanci stranke, ki je imela ministra za zdravje«. Zato jim sporoča: »Poglejte se v ogledalo.«


Erjavca pa je označil za »politika, ki je na volitvah dobil manj kot 400 glasov in zbira podpise pod neki tekst, kjer druge uči demokracije. Naj gre v svoj volilni okraj in najprej prepriča svoje volivce,« je navedel Janša.

Preberite še: 

Dodaja, da je to »velika ironija, da tisti, ki v letu in pol mandata niso spravili skupaj niti za en protikoronski paket ukrepov po teži, potem zapravili še 12 milijard evropskega denarja za razne študije in različne klientelistične vire financiranja, kar je pravzaprav edini program nekaterih strank na levici«.
Preberite tudi: 
 

Komentarji: