Sram naj jih bo! Za denar preteple slepo in nepokretno babico

Vlomilke so se spravile na ostarele gospe.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Tri ženske so v Medžimurju ropale starke. Ružici (86) so odtujile 2.400 evrov, na svojem domu pa so oropale tudi slepo in gibalno ovirano 95-letno Marijo ter jo poškodovale. Sosed jo je našel okrvavljeno, piše hrvaški medij 24sata.

»Sram naj vas bo, zveri ste. Vse ste mi vzeli,« je povedala Ružica, potem ko se je kot priča in žrtev izpovedala na okrajnem sodišču v Koprivnici. Tja sta pred sodnika iz varaždinskega zapora prišli tudi 52-letna Jagoda in Mirizela, medtem ko je tretja domnevna vlomilka v porodnišnici, saj je pred štirimi dnevi rodila. Sodijo jim za poskus razbojniške kraje in za veliko krajo. Ružica je dogajanje na dan ropa opisovala s solzami v očeh.


»Živim s 100 evri (705 kunami) pokojnine, kolikor mi jih je včeraj prinesel poštar, in s sinom, ki ima zadnjih 20 let parkinsonovo bolezen. On dobi še manj. Vam pa država plačuje po 340 evrov. Sram naj vas bo. Kradete od leta 2010, ko ste bili prvič na sodišču. S čim naj vzdržujem sina, ki je star 53 let?« so besede 86-letne Ružice odmevale v sobi sodišča.

Opisala je, kako je tistega dne srečala roparki šele pri izhodu iz hiše. Ko je odšla v sobo, je videla, da sta ji iz omare vzeli vse življenjske prihranke, skupaj 2.400 evrov. Tretja osumljenka je pred hišo stražila.

Še bolj pretresljivo je bilo pričanje 95-letne Marije, ki je slepa. Roparki je dobila pri delu na svojem domu. Ena od njih jo je s pestjo udarila po nosu in obrazu, jo prijela za prsi in jo odrinila na tla, je s tihim glasom na sodišču pričala gospa. Našel jo je sosed in nemudoma poklical reševalce in policijo. Dodala je, da ponoči od strahu ne more spati in nikomur ne odpira vrat.

Komentarji: