Hrvaških 11: zobe bosta stisnila tudi Vrsaljko in Rebić

Selektor Zlatko Dalić bo proti Angležem uvodoma v ogenj poslal enako enajsterico kot v skupinskem delu proti Argentincem.
Fotografija: Ante Rebić je visel do zadnjega. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Ante Rebić je visel do zadnjega. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Moskva – Vratar Danijel Subašić, branilci Šime Vrsaljko, Dejan Lovren in Ivan Strinić ter napadalec Ante Rebić so bili vprašljivi za mesto v hrvaški začetni enajsterici v nocojšnjem polfinalnem obračunu nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji proti Angliji (ob 20. uri na kultnih Lužnikih). Selektor Zlatko Dalić je danes razblinil še zadnje dvome in potrdil, da bo vseh pet igralcev v postavi že od prve minute. Kot zadnjega je v začetno zasedbo dodal Rebića, ki bo stisnil zobe kljub težavam z vratom.


Kramarić v nizkem štartu


Dalić je upošteval dejstvo, da je igra angleške reprezentance podobno napadalna kot igra Argentincev, ki so pred »kockastimi« padli v skupinskem delu (0:3), zato je tudi izbral enako enajsterico kot tedaj. Dolgo časa je dišalo le po tem, da bo moral 24-letnega Eintrachtovega ostrostrelca Rebića, ki je podvržen intenzivnim terapijam, zamenjati strelec prvega četrtfinalnega zadetka proti gostiteljem Rusom Andrej Kramarić, vendar naposled za spremembo ni bilo potrebe. Že pred tem je bilo jasno, da bo kljub poškodovanemu kolenu začel tudi Vrsaljko.


HRVAŠKA POSTAVA


Danijel Subašić – Šime Vrsaljko, Domagoj Vida, Dejan Lovren, Ivan Strinić – Marcelo Brozović, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić – Ante Rebić, Mario Mandžukić
 

Komentarji: