Suarez ob jubileju zagotovil urugvajsko zmago

Urugvajci so težje od pričakovanj premagali Savdsko Arabijo, po golu Luisa Suareza je bilo 1:0. 
Fotografija: Suarez je stoti nastop za Urugvaj obeležil z zadetkom. 
Odpri galerijo
Suarez je stoti nastop za Urugvaj obeležil z zadetkom. 

Urugvajci so prišli še do druge zmage na svetovnem prvenstvu, po golu Luisa Suareza v 22. minuti so premagali Savdsko Arabijo z 1:0, a so bili vnovič vse prej kot prepričljivi. Suarez je na svoji 100. tekmi v reprezentančnem dresu dosegel gol po veliki napaki vratarja Savdske Arabije Al Ovaisa, nato pa ob bledi igri Edinsona Cavanija Urugvajci niso našli poti še do drugega zadetka.

Savdska Arabija je igrala bolje kot na prvi tekmi proti Rusiji, a tudi tokrat ni pokazala prav veliko. Urugvajci in Rusi so na vrhu skupine A s po dvema zmagama in šestimi točkami, v tretjem kolu se bosta pomerila med seboj za zmago v skupini, Egipt in Savdska Arabija pa bosta igrala za tretje mesto v skupini in prve točke na tem prvenstvu, preden se poslovita od Rusije. 
 

 

POTEK TEKME


Po zaspanih prvih 20 minutah tekme, v katerih je bila Savdska Arabija celo nekoliko boljši nasprotnik, je v 22. minuti Urugvaj v vodstvo popeljal Luis Suarez, ki danes 100. igra za urugvajsko reprezentanco. Vratar Arabcev Al Ovais je po predložku zaplaval v prazno, žoga je priletela na nogo Suareza, ki takšnega darila ni zapravil in Urugvaj popeljal v vodstvo. 

Igra Urugvaja zaenkrat ni blesteča, nekaj priložnosti so imeli tudi Arabci, a zaenkrat še niso uspeli premagati izkušenega Muslere. Urugvaj bo moral začeti igrati precej bolje, kot je v prvem polčasu in pol na tem prvenstvu, če želijo igrati vidno vlogo tudi v izločilnih bojih. 

V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, Urugvaj zlahka nadzoruje potek tekme na sredini igrišča, a si ne uspe pripraviti pravih priložnosti, s katerimi bi prebili obrambo Savdske Arabije. Edinson Cavani je povsem neviden, Suarez pa je napravil precej napačnih podaj. 

Tempo igre je po uri igre precej padel, Urugvaj še vedno išče pot do drugega zadetka, najbližje uspehu je bil Carlos Sanchez, a ni znal izkoristiti lepe podaje Cavanija. 
 
Urugvaj : Savdska Arabija 1:0 (1:0)
Suarez 22. 
 
Sodnik: Clement Turpin (Francija)
 

Komentarji: