Aksalič uspešno prestal ognjeni krst v poklicnem ringu

Ljubljanski boksar Haris Aksalič v Cape Townu po točkah premagal Kamerunca Nica Yamdjieja
Fotografija: Ljubljančan Haris Aksalič se je v zgodovino vpisal kot prvi slovenski boksar s profesionalno zmago v težki kategoriji. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Ljubljančan Haris Aksalič se je v zgodovino vpisal kot prvi slovenski boksar s profesionalno zmago v težki kategoriji. FOTO: Mavric Pivk

Ljubljana - Slovenski boksar Haris Aksalič je vknjižil prvo profesionalno zmago v težki kategoriji, potem ko je na mednarodni prireditvi v Cape Townu, ki so jo južnoafriški organizatorji poimenovali Kings of the Castle (Kralji gradu), po štirih rundah premagal Kamerunca Nica Yamdjieja. O tem, kdo je bil boljši, so na koncu odločali točkovalci, ki so zmago po točkah s 40:37, 38:38 in 40:36 prisodili Aksaliču.


Kamerunec vztrajno vabil Aksaliča k sebi


Ljubljančan, ki je visok 192 centimetrov in tehta 108 kilogramov, si je na ta način izbojeval najlepše darilo za 27. rojstni dan, ki ga je praznoval v sredo. Za nameček se je v zgodovino vpisal kot prvi slovenski težkokategornik, ki je dosegel zmago v poklicnem ringu. Toda zanjo se je moral zelo potruditi, saj se je osem let starejši Afričan, ki prihaja iz mešanih borilnih športov (MMA), v katerih ima eno zmago in pet porazov, izkazal za čvrstega tekmeca. Za nameček je deset kilogramov težji in deset centimetrov nižji Yamdjie med dvobojem, med katerim je sprožil nekaj nevarnih udarcev, kar kipel od samozavesti; smejal se je in našega boksarja vztrajno vabil k sebi.


Pogodbo ima za deset dvobojev


Toda Haris mu ni osta(ja)l dolžan, saj ga je večkrat močno zadel. Vendar pa ga ni mogel prisiliti k vdaji, kakor si je želel. A za zmage z nokavtom bo imel še dovolj časa; navsezadnje je z južnoafriškim promotorjem Stevom Kalakodo konec prejšnjega meseca podpisal pogodbo za deset dvobojev. Kdaj bo imel naslednjega, bo izvedel v kratkem.
 

Komentarji: