Angleški mediji: »Schumi« ni več priklenjen na posteljo in priključen na naprave

Bližata se peta obletnica tragične smučarske nesreče nekdanjega serijskega šampiona F1 in njegov 50. rojstni dan.
Fotografija: Michael Schumacher bo januarja srečal Abrahama. FOTO: Orlando Kissner/AFP
Odpri galerijo
Michael Schumacher bo januarja srečal Abrahama. FOTO: Orlando Kissner/AFP

Ljubljana – Prihodnji teden bo minilo že pet let od težke smučarske nesreče nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli ena, Nemca Michaela Schumacherja. Vse od tedaj so informacije o njegovem zdravstvenem stanju zelo skope, njegovi svojci in menedžerka Sabine Kehm pa javnost ob vsaki priložnosti prosijo za spoštovanje zasebnosti. Zadnje informacije, do katerih so se dokopali britanski mediji, pa so vendarle nekoliko spodbudnejše: če so resnične, »Schumi« ni več priklenjen na posteljo niti priključen na naprave.


Hoditi ne more, je pa pri zavesti


Po poročanju Daily Maila Nemec, ki se bo januarja srečal z Abrahamom, resda ne more hoditi, vendar pa je pri zavesti. Na svojem domu v Ženevi – vendar ne v posebnem prizidku, prilagojenem izključno za njegove potrebe, kot so svojčas poročali mediji – je odvisen od pomoči negovalcev, ki družino stanejo več kot 55.000 evrov tedensko. Med tistimi, ki Schumacherja redno (dvakrat mesečno) obiskujejo, je tudi prvi mož Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) Jean Todt, ki pa se striktno drži dogovora glede molka o njegovem zdravstvenem stanju.


Skupaj sta si ogledala VN Brazilije


»V izjavah sem vselej previden, toda potrdim lahko, da sem si letošnjo dirko za veliko nagrado Brazilije skupaj z njim ogledal v njegovi hiši na švicarskem posestvu,« je pred kratkim pojasnil Todt. Januarsko praznovanje Michaelovega 50. rojstnega dne bo potekalo v zaprtem krogu najožjih sorodnikov, menedžerka Kehmova pa ob tem – kot vsakič, kadar se oglasi – javnost prosi: »Najlepše darilo za Schumacherja in njegove svojce bo, če se ga bomo še naprej spominjali kot najboljšega dirkača in lovca na rekorde.«

Preberite še:

Komentarji: