Brazilija žaluje za osemkratnim svetovnim prvakom

V diskoteki v São Paulu je v noči na nedeljo umrl osemkratni svetovni prvak v borilni veščini jiu-jitsu Leandro Pereira, so sporočile tamkajšnje oblasti.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Ricardo Moraes/Reuters

S strelom v glavo je Leandra Pereiro ubil neznanec, s katerim se je sporekel iz zdaj še neznanih razlogov. Glede na pričevanje obiskovalcev diskoteke, v kateri se je Pereira zabaval s prijatelji, je opazno vinjeni neznanec motil družbo osemkratnega svetovnega prvaka, zato mu je ta s klasičnim prijemom v borilnih veščinah zvil roko za hrbet in ga želel odstraniti. Ko se je situacija umirila, je neznanec potegnil pištolo in Pereiro iz neposredne bližine ustrelil v glavo.

Pereira je bil na mestu mrtev, neznanec pa je zbežal, vendar je policija sporočila, da ga je prek videoposnetkov že identificirala in tudi prijela. Šlo naj bi za pripadnika vojaške policije.

Triintridesetletni Pereira je bil osemkrat svetovni prvak v petih različnih kategorijah. Prvi naslov je osvojil 2012 v lahki kategoriji, letos maja pa je postal svetovni prvak v srednje težki kategoriji. Pri tem ima v svoji zbirki še vrsto naslovov zmagovalca svetovnega pokala in prvaka južnoameriške celine.

Komentarji: