Ekvadorec se je delal Francoza

Alexu Quiñonezu, bronastemu atletu na 200 m s SP iz Dohe, enoletna prepoved zaradi dopinga.
Fotografija: Alex Quiñonez, bronasti na 200 m s SP pred dvema letoma, ne bo sprintal na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: worldathletics
Odpri galerijo
Alex Quiñonez, bronasti na 200 m s SP pred dvema letoma, ne bo sprintal na olimpijskih igrah v Tokiu. FOTO: worldathletics

Ekvadorski sprinter Alex Quiñonez, dobitnik bronaste kolajne na 200 m na zadnjem svetovnem prvenstvu v atletiki v katarski Dohi 2019, je prejel enoletno prepoved nastopanja na tekmovanjih zaradi dopinških kršitev. Zaradi tega bo bržčas izpustil olimpijske igre.

Svetovna protidopinška agencija (Wada) je danes sporočila, da je 31-letni Ekvadorec trikrat kršil pravila testiranj, pri čemer je navedeno, da je bodisi izpustil test, se ni pojavil na dogovorjenem mestu bodisi je navedel napačne informacije glede kraja testiranja. Quiñonez je v roku enega leta trikrat kršil pravila, in sicer 2. junija 2020, 28. septembra 2020 in 19. maja 2021. Po pravilniku to pomeni suspenz enega leta.

Športniki morajo slediti strogim pravilom Wade glede nenapovedanih testiranj. Vsak dan morajo denimo določiti eno uro, v kateri so dosegljivi za uradnike Wade in testiranje. Quiñonez je na listi kaznovanih športnikov vse od 25. junija letos, zaradi enoletne prepovedi nastopanja pa bo bržčas izpustil olimpijske igre v Tokiu, razen če ekspresno uspe s pritožbo na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas). Atletski del sporeda se bo v Tokiu začel 30. julija. Ekvadorski olimpijski komite je sicer Quiñoneza kljub kazni uvrstil na seznam potnikov v Tokio.

Komentarji: