Eno oviro preskočil le Gomboc

Slovenski judoisti uvodni dan turnirja za grand slam v Budimpešti brez vidnejše uvrstitve.
Fotografija: Adrian Gomboc je pričakoval več, kot je dosegel. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Adrian Gomboc je pričakoval več, kot je dosegel. FOTO: Leon Vidic

Za slovensko zastopstvo v judu se uvodni dan tekmovanja za grand slam v Budimpešti, prvega turnirja za svetovni pokal po izbruhu pandemije novega koronavirusa, ni razpletel po željah. Eno oviro je namreč danes preskočil le Adrian Gomboc.

Judoist Bežigrada, ki je bil v prvem krogu kategorije do 66 kilogramov prost, je z vazarijem premagal kosovskega Japonca Shigekija Nakamuro (7:0), nakar je v osmini finala z enakim izidom izgubil z Belgijcem Kennethom Van Gansbekejem (0:7). Gomboc si je tako izbojeval deveto mesto.
image_alt
Šokirani Italijani zaradi okužb ostali brez nastopov


Kaja Kajzer (do 57 kg) in David Štarkel (do 60 kg) sta izpadla že po prvih dvobojih. Kajzerjeva, ki je bila prav tako uvodoma prosta, je morala po hudem boju priznati premoč Nizozemki Sanne Verhagen (0:10), za Štarkla pa je bil že v prvem krogu usoden Turek Mihrac Akkus (0:10).
image_alt
Boji se, da še lep čas ne bo tako, kot je bilo


Ob olimpijski prvakinji Tini Trstenjak (do 63 kg), ki se bo v drugem krogu pomerila z boljšo iz dvoboja med Romunko Stefanio Adelino Dobre in Poljakinjo Angeliko Szymanska, se bodo jutri v madžarski metropoli pod slovensko zastavo borili tudi Lia Ludvik (do 63 kg), Anka Pogačnik (do 70 kg) in Martin Hojak (do 73 kg), v nedeljo pa še Patricija Brolih (do 78 kg) in Vito Dragič (nad 100 kg).

Komentarji: