Evropski prvak Gomboc do nove lovorike (VIDEO)

Slovenski judoist je s konkurenco v kategoriji do 66 kilogramov opravil tudi na veliki nagradi v Taškentu.
Fotografija: Adrian Gomgoc je v finalu napadel v zadnji minuti. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Adrian Gomgoc je v finalu napadel v zadnji minuti. FOTO: Matej Družnik/Delo

Taškent – Na tekmi velike nagrade v Uzbekistanu je imela slovenska judoistična odprava ponovno precej razlogov za zadovoljstvo. Že prvi tekmovalni dan se je namreč v kategoriji do 66 kilogramov Adrian Gomboc okitil z zlatim odličjem, v kategoriji do 57 kilogramov pa Kaja Kajzer z bronastim. Na tatami bodo v Taškentu šli še Martin Hojak (do 73 kg), Andreja Leški (do 63 kg) in Patricija Brolih (do 70 kg).


Gomboc užalostil domače navijače


Triindvajsetletni evropski prvak Gomboc je na poti do finala enega za drugim odpravil Kazahstanca Gumarja Kirgizbajeva, Portugalca Joaa Crisostoma in Rusa Ismaila Časigova, v finalu pa je bil – na veliko razočaranje domačih navijačev – z vazarijem v zadnji minuti premočan še za Sardorja Nurilajeva, ki je bil v Taškentu lani tretji.


Predstavnica Kosova premočna


Komaj 18-letna Kajzerjeva je po zmagah nad Romunko Corino Stefan in Nemko Amelie Stoll v polfinalu naletela na previsoko oviro, predstavnico Kosova Noro Gjakovo. O kolajni je torej odločal dvoboj z izkušenejšo Nizozemko Sanne Verhagen, bronasto s svetovnega prvenstva leta 2014 v Čeljabinsku. Kaja je zmagala in nadaljevala odličen rezultatski niz proti Nizozemkam, ki je niso ugnale že petkrat zapovrstjo.

Preberite še:

Komentarji: