Slovenci spet obstali na pragu finala

Zamujena še druga priložnost za finale na 20. evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Kazanu. Katja Fain 11., Peter John Stevens hiter na 13. mestu.
Fotografija: Katja Fain (na fotografiji) je bila prepočasna za finale. FOTO: Francois-Xavier Marit/AFP
Odpri galerijo
Katja Fain (na fotografiji) je bila prepočasna za finale. FOTO: Francois-Xavier Marit/AFP

Slovenski reprezentanci na evropskem prvenstvu v plavanju v 25-metrskih bazenih v Kazanu se je tudi drugi dan izmuznila priložnost za finale. Mariborčanka Katja Fain je na 200 m delfin z 2:10,16 osvojila 11. mesto.

Njen slovenski rekord 2:07,04, ki ga je dosegla prejšnji mesec v svetovnem pokalu, bi gladko zadostoval za preboj med osmerico najboljših, v polfinalu bi pomenil celo četrti dosežek, a Fainova ni našla prave forme. Popravni izpit bo imela na 200 m prosto.

Peter John Stevens iz Triglava je v polfinalu na 100 m prsno z 57,99 še tretjič v karieri prebil mejo 58 sekund in zasedel 13. mesto ter potrdil dobro formo pred paradnim nastopom na 50-metrski razdalji. Dopoldan je bil še nekaj stotink sekunde hitrejši.

Zjutraj je dobro nastopila tudi Ravenčanka Janja Šegel, ki je z 1:00,71 na 100 m mešano krepko izboljšala osebni rekord, za državnim rekordom Olimpijine Neže Klančar pa zaostala vsega dve desetinki sekunde. Dva osebna rekorda v dveh dneh sta lep obet pred četrtkovo tekmo na 100 m prosto.

V četrtek bosta v kvalifikacijah nastopila še reprezentantka kranjske Zvezde Tjaša Vozel na 200 m prsno ter plavalec Ljubljane Primož Šenica Pavletič na 100 m hrbtno.

Preberite še:

Komentarji: