Hamilton zrušil še en Schumacherjev rekord

Britanec je zanesljivo dobil premierno dirko na Portugalskem in vpisal 92. zmago v karieri. Sedmi naslov svetovnega prvaka je praktično zagotovljen.
Fotografija: Lewis Hamilton je znova zasenčil Valtterija Bottasa. FOTO: Jose Sena Goulao/Reuters
Odpri galerijo
Lewis Hamilton je znova zasenčil Valtterija Bottasa. FOTO: Jose Sena Goulao/Reuters

Svetovni prvak v formuli 1 Lewis Hamilton je še naprej razred zase v sezoni 2020. Šestkratni šampion je suvereno dobil premierno dirko za VN Portugalske pred moštvenim tekmecem v Mercedesu Valtterijem Bottasom. Tretji je bil Max Verstappen (Red Bull).

Dirka na Portugalskem je minila ob prisotnosti gledalcev. FOTO: Rafael Marchante/AFP
Dirka na Portugalskem je minila ob prisotnosti gledalcev. FOTO: Rafael Marchante/AFP


Hamilton je dosegel 92. zmago v karieri, s katero je prehitel Michaela Schumacherja. Vse kaže, da bo legendarnega Nemca ujel tudi po številu naslovov svetovnega prvaka. Njegova prednost pred konkurenco je ogromna. Že dolgo je rekorder po številu najboljših štartnih položajev, na Portugalskem je vpisal 94.Hamilton z osmo zmago v tej sezoni še povečal naskok v SP, kjer je njegov najbližji zasledovalec Bottas, a ima že 77 točk zaostanka. Naslednja dirka bo preizkušnja za VN Emilije Romanje v Imoli 1. novembra.

Dirkališče v Portimau je zelo razgibano. FOTO: Jorge Guerrero/Reuters
Dirkališče v Portimau je zelo razgibano. FOTO: Jorge Guerrero/Reuters


Hamilton je prvič nastopil na dirki formule 18. marca 2007 v Avstraliji, prvo zmago pa je dosegel 10. junija istega leta v Kanadi. Doslej je nastopil na 262 dirkah.

Preberite še:

Komentarji: