Izguba domačih lovorik sprožila trenersko menjavo

Matijo Pleška je pri ACH Volleyju zamenjal izkušeni hrvaški strokovnjak Mladen Kašić, prva igralska okrepitev Jani Kovačič.
Fotografija: Matija Pleško se je po dveh letih in pol poslovil od trenerske klopi pri ACH. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Matija Pleško se je po dveh letih in pol poslovil od trenerske klopi pri ACH. FOTO: Jure Eržen

Po turbulentni sezoni je odbojkarski klub ACH Volley Ljubljana doživel zamenjavo na mestu glavnega trenerja. Matija Pleško se je moral po dveh sezonah in pol posloviti, mesto glavnega trenerja pa je prevzel Mladen Kašić, 62-letni hrvaški strateg, ki ima bogato igralsko kot tudi trenersko kariero.

ACH je v sezoni 2020/21 osvojil naslov prvaka srednjeevropske lige, v domačem prvenstvu pa so Ljubljančani doživeli hladen tuš, ko so jih v finalu s skupnim izidom 3:2 premagali odbojkarji Merkur Maribora. Tudi v slovenskem odbojkarskem pokalu so člani ljubljanske zasedbe doživeli neuspeh v finalnem obračunu, v katerem so pokalno lovoriko osvojili odbojkarji kamniškega Calcita.
 

Igral na OI 1980


V najtrofejnejšem odbojkarskem klubu v Sloveniji bodo v sezono 2021/22 vstopili z novim strokovnim vodstvom. Oprli se bodo na izkušenega hrvaškega trenerja, ki je kot igralec leta 1980 nastopil na poletnih olimpijskih igrah v Moskvi, kjer je z jugoslovansko reprezentanco osvojil peto mesto.

Foto
Foto
V trenerskih vodah je praktično vso svojo dosedanjo kariero preživel v Franciji, kjer se je v 26 letih preizkusil tako v moški kot v ženski odbojki. Kar 21 sezon je preživel v Nici, kjer je vodil tamkajšnjega prvoligaša. Kot glavni cilj ob prihodu v Ljubljano poudarja vrnitev kluba ACH Volley na vrh slovenske odbojke.

»Po 10 mesecih premora od vrhunskega športa sem zelo zadovoljen, da smo se z vodstvom odbojkarskega kluba ACH dogovorili za sodelovanje. V Ljubljano prihajam motiviran in odločen vrniti naslove v domačih tekmovanjih v vitrine ACH Volley Ljubljana,« je po podpisu pogodbe sporočil Kašić.

Kovačič: Cilj vrnitev domačih lovorik

Hkrati so v ACH Volley Ljubljana pripeljali tudi prvo veliko igralsko okrepitev, in sicer na poziciji prostega igralca. V gnezdo zmajev se po dveh sezonah nastopanja v italijanski odbojkarski ligi, najmočnejši odbojkarski ligi na svetu, vrača reprezentant Jani Kovačič, ki je z ACH Volley Ljubljana preživel tri rezultatsko zelo uspešna leta, od 2016 do 2019.

Jani Kovačič se po dveh letih vrača v Ljubljano. FOTO: Uroš Hočevar
Jani Kovačič se po dveh letih vrača v Ljubljano. FOTO: Uroš Hočevar


»V Ljubljano se vračam bogatejši z izkušnjami igranja v zelo kakovostni ligi, kjer je vsaka tekma svoje poglavje. Klubu ACH Volley želim pomagati pri vrnitvi naslovov državnih ter pokalnih prvakov. To je tudi primarni cilj ekipe v prihodnji sezoni, osebno tudi verjamem, da nam bo uspelo,« je poudaril 28-letni Kovačič.

Preberite še:

Komentarji: