Janja Garnbret in njen srčni izbranec druga v Briançonu

Najboljša slovenska športna plezalka je v Franciji ponovila lanski uspeh.
Fotografija: Garnbret Janja tudi v močno okrnjeni sezoni potrjuje svojo kakovost. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Garnbret Janja tudi v močno okrnjeni sezoni potrjuje svojo kakovost. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Briançon – Janja Garnbret je osvojila drugo mesto na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost v Franciji. V nocojšnjem ženskem finalu sta vrh smeri osvojili Garnbretova in Italijanka Laura Rogora, ki je vodila v kvalifikacijah in polfinalu. Tretje mesto je pripadlo Francozinji Fanny Gibert.

Garnbretova je bila v kvalifikacijah na vrhu skupaj z Italijanko, v polfinalu pa si je priplezala tretje mesto. Slednjič je ponovila uspeh iz leta 2019, saj je v Briançonu tudi lani osvojila drugo mesto.
 

Domen Škofic zaostal le za češkim asom


Slovenija je imela v finalu kar štiri predstavnice, največ med reprezentancami, kar je nov lep dosežek slovenske reprezentance v športnem plezanju. Vita Lukan in Tjaša Kalan sta osvojili peto in šesto mesto, Lucija Tarkuš je svoj prvi finalni nastop na tekmah najvišje ravni končala na devetem mestu od devetih tekmovalk, ki so se pomerile v finalu.

V Briançonu je bil na sporedu še moški finale z dvema slovenskima predstavnikoma. Domen Škofic, življenjski partner Garnbretove, je osvojil drugo mesto za češkim šampionom Adamom Ondro, Luka Potočar pa je pristal na četrtem mestu, kar je njegov najboljši dosežek na tekmah za svetovni pokal.

Mednarodni zvezi za športno plezanje je v Briançonu uspelo pripraviti prvo tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v letošnji sezoni, ki pa bo upoštevajoč epidemiološke razmere po svetu in omejitve pri potovanjih najverjetneje tudi edina letos.

Komentarji: