Judo zveza Slovenije vendarle dobila novega predsednika

Na današnji volilni seji skupščine JZS je Lovrencij Galuf prejel pet glasov več od dosedanjega prvega moža Darka Mušiča.
Fotografija: Lovrencij Galuf je novi predsednik Judo zveze Slovenije. FOTO: Osebni Arhiv L. G.
Odpri galerijo
Lovrencij Galuf je novi predsednik Judo zveze Slovenije. FOTO: Osebni Arhiv L. G.

Judo zveza Slovenije (JZS) je vendarle dobila novega predsednika. To je Lovrencij Galuf, ki so ga predlagali iz judoističnega kluba Acron Slovenj Gradec.

Galuf je na današnji seji volilne skupščine JZS, ki se ga je v Slovenski Bistrici udeležilo 73 od 74 predstavnikov klubov z volilno pravico, prejel 38 glasov, pet več od dosedanjega prvega moža Darka Mušiča (JK Branik Maribor), ki je judoiste uradno vodil od januarja leta 2015. »Vesel sem, da je članstvo prepoznalo prednosti programa moje ekipe. Zahvaljujem se za izkazano zaupanje in prepričan sem, da bomo skupaj s članicami zveze, povezani, izpolnili dane obljube in nadaljevali uspešno zgodbo slovenskega juda,« je ob izvolitvi izjavil 49-letni podjetnik iz Šmarja pri Jelšah, ki je že tretjino svojega življenja na »začasnem delu« v Mariboru.

»Vidim veliko možnosti za izboljšave in nadgradnjo na mnogih področjih delovanja zveze. Ohranili in podprli bomo programe, ki so uspešni. Predlagal bom tudi dogovor o skupni strategiji za delo z mladimi in izboljšanje prehoda otrok in mladine v kakovostni in v vrhunski šport za tiste judoistke in judoiste, ki si to želijo,« je v svojem programu zapisal Galuf. Ob tem je poudaril, da je prvenstvena naloga zveze zastopati interese vseh klubov in vzpostavljati enake pogoje za njihov razvoj.

Kot nova podpredsednika bosta novopečenemu prvemu možu, ki je med osnovnimi programskimi izhodišči posebej podčrtal zagotovitev pogojev za nadaljnje osvajanje kolajn na olimpijskih igrah in drugih velikih tekmovanjih, pomagala Urška Žolnir Jugovar in Borut Marošek, izvršni odbor pa po novem kot člani sestavljajo Simon Mohorovič, Boris Plut, Viktorija Oblak, Natalija Regina, Iztok Jerebic, Aleš Vrbančič, Ernest Tramšek, Mitja Jenuš, Brane Vuzem in Dorjan Rožac.

»Novo vodstvo JZS mora nujno povečati sponzorska sredstva s pridobitvijo novih sponzorjev, iz letnih programov športa na različnih ravneh pa mora povečati delež finančnih sredstev tudi preko možnosti različnih razpisov, ki so na voljo. Za nameček je naloga zveze tudi izkoristiti pridobljen ugled v evropski in svetovni organizaciji ter poskrbeti za prenos dobrih praks v slovenski prostor, v katerem bo treba dvigniti tudi medijski ugled in prepoznavnost tega športa,« je med drugim še izpostavil Galuf, ki je od aprila 2021 član Strokovnega sveta vlade Republike Slovenije za šport, pri katerem predseduje komisiji za športne dejavnosti, že drugi mandat (sedmo leto) pa je tudi član sveta Fundacije za šport.

Preberite še:

Komentarji: