Kljub zdrsu napredovala na svetovni lestvici in zaslužila

Najboljša slovenska igralka golfa Pia Babnik se je na svetovni lestvici povzpela do rekordne uvrstitve v karieri, 42. mesta.
Fotografija: Slovenska golfistka Pia Babnik je na svetovni lestvici napredovala na najvišje mesto ddoslej, na 42. FOTO: Jared C. Tilton/AFP
Odpri galerijo
Slovenska golfistka Pia Babnik je na svetovni lestvici napredovala na najvišje mesto ddoslej, na 42. FOTO: Jared C. Tilton/AFP

Najboljša slovenska igralka golfa Pia Babnik se je na svetovni lestvici povzpela do rekordne uvrstitve v karieri, 42. mesta. Na vrhu lestvice je ostala Južnokorejka Ko Jin-young, zmagovalka nedavnega odprtega prvenstva ZDA, Avstralka Minjee Lee, pa je napredovala na tretje mesto.

Pia Babnik je sezono odlično začela na prvem majorju, ko je na prvenstvu Chevron dosegla zgodovinski uspeh za Slovenijo, na pravkar končanem drugem majorju na igriščih Pine Needles Lodge pa ji ni šlo vse po načrtih.

Težave ji je povzročalo predvsem zadnjih devet lukenj v vseh štirih dneh. Po polovici tekmovanja je bila z udarcem nad parom igrišča še v stiku z najboljšimi, tretji in četrti dan pa je nekoliko zdrsnila po lestvici in z osmimi udarci nad parom igrišča zasedla končno 44. mesto.

Osemnajstletna Ljubljančanka je vseeno prejela 33.209 ameriških dolarjev oziroma nekaj manj kot 31.000 evrov, napredovala pa je tudi na svetovni lestvici in je za mesto izboljšala svojo prejšnjo rekordno uvrstitev.

Komentarji: