Kozinova »sezula« tudi Karabegovo in potrdila, da je nared za Lindbergovo

Nova predčasna zmaga 20-letne boksarke iz Šmartnega ob Savi.
Fotografija: Ema Kozin (levo) je k vdaji prisilila tudi Edito Karabeg. FOTO: Cropix
Odpri galerijo
Ema Kozin (levo) je k vdaji prisilila tudi Edito Karabeg. FOTO: Cropix

Split – Najuspešnejša slovenska profesionalna boksarka Ema Kozin je vknjižila še 17. zaporedno zmago, deveto predčasno (v statistiki ima tudi en neodločen izid), potem ko je na prireditvi v Kaštelu Kambelovcu pri Splitu z nokavtom v tretji rundi prisilila k vdaji Edito Karabeg iz BiH (2 zmagi, 2 s k. o., 11 porazov).

Potem ko je 20-letna šampionka iz Šmartnega ob Savi začela bolj zadržano in v uvodni rundi bolj spoznavala osem let starejšo tekmico, je v drugi občutno navila ritem. »Ema je nato – kot rečemo – dobesedno sezula nasprotnico, ki ji nikakor ni bila kos. Svoje delo je dokončala v tretji rundi, v kateri je Edito z močnimi udarci v telo spravila na tla. Ko se je pobrala, je sodnik takoj prekinil dvoboj, saj je bilo od daleč videti, da Karabegova ni bila sposobna nadaljevati obračuna,« je razkril Emin trener Rudolf Pavlin, zelo zadovoljen z napredkom, ki ga je prikazala njegova mlada varovanka, kakor tudi z vzdušjem, ki ga je v Kaštelu Kambelovcu pripravilo približno 1500 gledalcev.

Kozinova je z novim uspehom potrdila, da je nared za spektakel v Stožicah, v kateri se bo 6. oktobra s Švedinjo Mario Lindberg (17 zmag, 9 s k. o., 2 neodločena izida, 4 porazi) ob naslovih svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različicah IBA in WBO udarila tudi za diamantni šampionski pas združenja WBC. Obeta se zelo zanimiv obračun, kajti izkušena boksarka iz Malmöja je pred petimi leti Karabegovo prav tako nokavtirala v tretji rundi.


 

Preberite še:

Komentarji: