Lahko padejo tudi Poljaki

Slovenski odbojkarji na evropskem prvenstvu v četrtfinalu deklasirali Rusijo, v četrtek s Poljsko za finale
Fotografija: Klemen Čebulj in fantje se lahko upravičeno veselijo, nadigrali so veliko Rusijo in se bodo bojevali za odličja evropskega prvenstva. Foto Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Klemen Čebulj in fantje se lahko upravičeno veselijo, nadigrali so veliko Rusijo in se bodo bojevali za odličja evropskega prvenstva. Foto Uroš Hočevar

Fenomenalno! Slovenski odbojkarji so v četrtfinalu evropskega prvenstva v ljubljanskih Stožicah s 3:1 odpihnili evropske prvake Ruse in se bodo v četrtek ob 20.30 v ljubljanskem športnem hramu v polfinalu merili s Poljsko.

V vsakem primeru pa gredo fantje selektorja Alberta Giulianija v Pariz, kjer se bodo v obračunu za prvo ali tretje mesto bojevali za odličja. Ne pozabimo, Slovenci so evropski podprvaki iz leta 2015. Odzivi po tekmi z Rusijo pa povedo veliko.

"Sijajna tekma. Rusi so bili favoriti, a ti ne zmagujejo vedno. Verjeli smo v zmago, fantje so bili izjemni. Dali so vse od sebe, tehnično, taktično ... Vzdušje je bilo neverjetno, igrali smo skupaj z navijači. Energija je bila neverjetna, vse skupaj je neverjetno.

V tretjem nizu smo bili že pod vodo, a smo se vrnili. Ustavili smo Ruse, imeli smo izjemen servis in vse skupaj je pripeljalo do zmage. A časa za slavje ni, zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo," je omenil Alberto Giuliani.
 

Boljša tekma, kot so je sposobni


"Danes je zmaga najslajša. Pred takšnim občinstvom je vse mogoče. Vemo, da smo sposobni premagati vsakogar. Tokrat smo imeli stalnost, bili smo natančni v težkih položajih. Rusi imajo najmočnejši blok in težko je napadati, če nisi natančen. Ko smo bili natančni, smo dobro zaključevali napade.

To smo zelo dobro oddelali, tudi mi pa imamo vrhunsko blok-obrambo. Ne spomnim se, da bi nas kdo razbil, tudi tokrat smo jih ustavili in si priborili nasprotne napade ter zaključili," je navrgel kapetan Tine Urnaut.

"Težko je karkoli povedati. To vzdušje, te Stožice so nam dale dodatna krila. Odigrali smo morda boljšo tekmo, kot smo je sposobni, verjetno eno najlepših v karieri in upam, da lahko kaj takšnega ponovimo tudi v polfinalu.

Trenutno smo še pod vtisom te zmage, potem pa bo treba preklopiti. Prišli smo v polfinale, s tem se ne smemo zadovoljiti. Pred prvenstvom smo rekli, da lahko premagamo vsakogar in to smo tokrat dokazali. Lahko pa padejo tudi Poljaki," je menil podajalec Gregor Ropret.

Komentarji: