Maruša Mišmaš z drugim časom kariere enajsta

»Zdaj vem, kaj mi še manjka, da bi bila med najboljšimi. Ponosna sem nase, vesela, zadovoljna in motivirana za naprej.«
Fotografija: Maruša Mišmaš je za las zaostala za dosežkom izpred štirih let. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Maruša Mišmaš je za las zaostala za dosežkom izpred štirih let. FOTO: Tadej Regent/Delo

Berlin – Slovenske nastope na atletskem evropskem prvenstvu v Berlinu je zaključila tekačica Massa Maruša Mišmaš, ki je v finalu na 3000 metrov z zaprekami zasedla enajsto mesto, čas 9:34,50 pa je bil drugi najboljši v njeni karieri. Hitrejša je bila zgolj v petkovih kvalifikacijah (9:34,28), v katerih je vpisala sedmi dosežek. Današnje zmage se je veselila Nemka Gesa-Felicitas Krause (9:19,80).


Noro vzdušje, glasni navijači


»Bilo je noro vzdušje, od glasnih navijačev mi še šumi v ušesih. Uživala sem med tekom, štartala sem na kolajno, tako se v finalu tudi teče. Začela sem v ospredju, pred tekmo nisem pričakovala, da bom povsem prva, nisem pa si želela teči zadaj v koloni. V nadaljevanju, ko nisem bila povsem na čelu, sem skušala biti ves čas med vodilnimi. Tako je bilo do petega kroga, potem me je malo pobralo. Zdaj vem, kaj mi še manjka, da bi bila med najboljšimi. Ponosna sem nase, vesela, zadovoljna in motivirana za naprej,« je za STA ocenila 23-letna Grosupeljčanka.


Želela izboljšati 10. mesto


Leta 2014 je bila v Zürichu, na njenem prvem članskem evropskem prvenstvu, deseta: »Želela sem izboljšati to uvrstitev, pa se ni izšlo, s čimer nisem najbolj zadovoljna. Če bi začela nekoliko počasneje, bi na koncu verjetno prehitela nekaj deklet, ki so ostale pred menoj. Toda trener Tevž Korent mi je dejal, da naj tečem na odličje.« Nekdanja mladinska evropska podprvakinja, ki jo do konca sezone čaka še en nastop – 2. septembra znova v Berlinu –, je še dodala: »To je moja prva sezona po operaciji, zato nisem trenirala toliko, kot bi sicer. V prihodnjih letih me čaka veliko več pretečenih kilometrov ter vaj za hitrost in moč. Imam še veliko rezerv. Dvakrat v treh dneh sem tekla zelo hitro, prihodnja leta bom zagotovo še hitrejša.«
 

Komentarji: