Najboljša tudi v močni zasedbi v finale

V kvalifikacijah svetovnega pokala v Cottbusu Bertoncelj 6., Belakova 7.
Fotografija: Saša Bertonclja čaka zelo težavna finalna preizkušnja. Foto Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Saša Bertonclja čaka zelo težavna finalna preizkušnja. Foto Jure Eržen/Delo

Najboljša slovenska telovadca Sašo Bertoncelj in Teja Belak sta svoj status potrdila tudi na tekmi svetovnega pokala v Cottbusu, kjer je bila konkurenca močnejša, ker šteje za lestvico za OI. V kvalifikacijah je bil Bertoncelj na konju z ročaji 6., Belakova pa na preskoku 7. »Sicer sem se odločil za taktiziranje in nekoliko lažjo sestavo, a izvedba je bila z izjemo ene manjše napake lepa. Zelo sem vesel, da sem med osmerico, med katero manjka le še kakšno ime, morda dve in imeli bi finale svetovnega prvenstva. Tudi zdaj bo finale odlična tekma, zame pa je najpomembneje, da si malce odpočijem, saj sem uničen, ker se je prehlad spet okrepil,« je dejal Bertoncelj, ki ga finale čaka v soboto.

Na ženskem preskoku sta tako Belakova kot Tjaša Kysselef pokazali vse, kar znata, za finale (prav tako v soboto) se je izšlo prvi, druga je bila 10. »V tej močni konkurenci smo lahko zelo zadovoljni s finalom. Rezultata sta realna, njuna maksimuma, sploh Teja je res dobro skočila in po dolgem času presegla oceno 14 točk,« je ocenil selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič ter opozoril, da je brez finala ostala bronasta z zadnjega EP, Denisa Golgota.

V kvalifikacijah so obstali tudi Rok Klavora (11.) in Luka Terbovšek (13.) na parterju ter Luka Kišek (25.) na konju. Jutri bo na sporedu še drugi del kvalifikacij, Teja Belak bo nastopila na gredi, Adela Šajn pa na gredi in parterju.

Preberite še:

Komentarji: