Ob Mickovem darilu je ostal brez besed

Lewis Hamilton po zmagah v formuli 1 ujel legendarnega Nemca Michaela Schumacherja.
Fotografija: Lewis Hamilton se je nadvse razveselil čelade Michaela Schumacherja, ki mu jo je podaril sin legendarnega Nemca Mick Schumacher. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lewis Hamilton se je nadvse razveselil čelade Michaela Schumacherja, ki mu jo je podaril sin legendarnega Nemca Mick Schumacher. FOTO: Reuters

Ljubljana – Angleški dirkaški šampion Lewis Hamilton je dosegel še en mejnik v formuli 1. S podvigom na veliki nagradi Eifla je slavil že 91. zmago, s katero se je na vrhu večne lestvice izenačil z legendarnim Nemcem Michaelom Schumacherjem.

Toda na začetku ni kazalo na podvig Mercedesove »črne puščice« s št. 44. Najbolje plačani finski športnik Valtteri Bottas, ki je bil najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah, je po štartu odbil Lewisov napad in vodil do 13. kroga, ko je imel zaradi obrabljenih gum težave pri zaviranju, zaradi česar je moral prej, kot je bilo načrtovano, po nove pnevmatike. A s tem še ni bilo konec problemov 31-letnega asa iz Nastole pri Lahtiju.
Formula 1
Formula 1


V 18. krogu se je začel pritoževati še nad izgubo moči. Ker iz nemškega moštva niso mogli na daljavo rešiti okvare, jim ni preostalo drugega, kot da so Bottasa poklicali v bokse. S tem so se tudi končali Finčevi upi na drugo zaporedno zmago in dodatno zmanjšanje zaostanka za vodilnim Hamiltonom, ki se ni kaj prida oziral na preglavice svojega moštvenega sotekmovalca.
image_alt
Dan za vrnitev priimka Schumacher med elito

image_alt
Zaradi karme ničesar ne pripravljajo vnaprej


Kljub nizkim temperaturam, rumenim zastavam in prihodom varnostnega avtomobila, ki je upočasnjeval ritem dirkanja, je 35-letni Britanec nadziral dogajanje na stezi ter zanesljivo zmagal pred Red Bullovim nizozemskim zvezdnikom Maxom Verstappnom in Avstralcem Danielom Ricciardom (Renault), ki se je kot tretjeuvrščeni po sušnih dveh letih spet udeležil slovesne razglasitve najboljših dirkačev na svetu.

A vse oči so bile – razumljivo – uprte v Hamiltona, ki je naredil nov korak proti sedmemu naslovu svetovnega prvaka, s katerim bi prav tako izenačil Schumacherjev rekord.
 

V računalniški igrici je bil »Schumi«


»Po zelo dobrem štartu sem že pripeljal ob Bottasa in nato poskušal priti mimo njega. Mislil sem že, da mi je to uspelo, saj Valtterija, ki je bil v mrtvem kotu, nisem več videl. Zato sem bil presenečen, ko se je spet znašel pred menoj. Takrat sem si rekel: 'Vav, to je res izpeljal izvrstno.' No, po nekaj krogih sem opazil, da ima Valtteri težave z gumami, zato sem vedel, da ga bom lahko kmalu napadel,« je dvoboj z ekipnim kolegom opisal branilec naslova prvaka in priznal, da se je moral tudi v nadaljevanju nadvse potruditi, saj je bil zelo hiter tudi Verstappen.
image_alt
V nogometu bi že letele glave, pri Ferrariju pa ...

image_alt
Celo Enzo Ferrari se zdaj verjetno obrača v grobu


Intervju nekdanjega asa Davida Coultharda z zmagovalcem je zatem prekinil Mick Schumacher, ki mu zaradi slabega vremena v petek ni bilo usojeno, da bi prestal ognjeni krst na (odpovedanem) prostem treningu v formuli 1. Hamiltona je ob izenačitvi rekorda presenetil z očetovo čelado.

»Hvala, zelo sem počaščen in sploh ne vem, kaj naj rečem,« je ostal brez besed angleški šampion in po kratkem premisleku priznal, da je bil »Schumi« njegov idol. »Ko sem odraščal, sem iz tedna v teden spremljal njegove izjemne predstave. V računalniški igrici GP 2002 sem bil Michael Schumacher. Čeprav sem zdaj izenačil njegov rekord, ki ga ne bi dosegel, če ne bi imel za seboj takšne ekipe, se nihče ne more primerjati z njim,« je poudarill Hamilton, ki bo 25. t. m. na premieri v Portimau n Portugalskem lovil že 92. zmago.

Komentarji: