Španski as vse bolj diha za ovratnik branilcu naslova svetovnega prvaka

Jorge Martin poskrbel za zgodovinsko Ducatijevo zmago na veliki nagradi Tajske v razredu motoGP.
Fotografija: Jorge Martin je slavil novo zmago. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters
Odpri galerijo
Jorge Martin je slavil novo zmago. FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters

Motociklistična velika nagrada Tajske je v razredu motoGP postregla z izjemno razburljivo dirko, ki jo je v šampionskem slogu v svojo korist odločil Jorge Martin (Ducati Pramac). Španski as je dobil sila napet troboj pred Južnoafričanom Bradom Binderjem (KTM, + 0,114) in Italijanom Francescom Bagnaio (Ducati, + 0,253), ki pa je naknadno napredoval na drugo mesto, potem ko so Binderja kaznovali s časovnim pribitkom, ker je v zadnjem krogu (za las) zapeljal s proge.

Martin, ki je bil najhitrejši že na včerajšnji šprinterski preizkušnji, se je z novo zmago (prvo Ducatijevo v Buriramu) v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo še približal vodilnemu Bagnaii, od katerega ga pred zadnjimi tremi postajami loči le še trinajst točk. »Počutim se fantastično. Bilo je izjemno težko pustiti za seboj Brada in Francesca, vendar pa mi je na srečo uspelo. Takšne dirke me delajo močnejšega,« je dal 25-letni Madridčan jasno vedeti, da je nared za odločilne preizkušnje v boju za naslov svetovnega prvaka.

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Marco Bezzecchi (Ducati, + 2,005), peti je bil Aleix Espargaro (Aprilia, + 4,303), šesti pa Francoz Fabio Quartararo (Yamaha, + 4,550). Španski zvezdnik Marc Marquez (Honda, + 5,362) je ciljno črto prevozil na sedmem mestu.

Jorgeju Martinu (na sredini) sta družbo na zmagovalnem odru delala Francesco Bagnaia (levo) in Brad Binder (desno). FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters
Jorgeju Martinu (na sredini) sta družbo na zmagovalnem odru delala Francesco Bagnaia (levo) in Brad Binder (desno). FOTO: Athit Perawonmetha/Reuters

V kategoriji moto2 se je zmage veselil Španec Fermin Aldeguer (SpeedUp), v moto3 pa je vse tekmece za seboj pustil Kolumbijec David Alonso (GasGas).

Naslednje dirke za svetovno prvenstvo bodo 12. novembra gostili v Maleziji.

Preberite še:

Komentarji: