Obeta se odmeven prestop Marca Marqueza

Španski motociklistični zvezdnik naj bi po dolgih enajstih letih zapustil Hondo, čeprav ga pogodba z japonsko ekipo veže še prihodnjo sezono.
Fotografija: Marc Marquez naj bi po enajstih letih zapustil Hondo. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Odpri galerijo
Marc Marquez naj bi po enajstih letih zapustil Hondo. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Najboljši cestno-hitrostni motoristi so se iz Barcelone preselili v Misano, kjer bo pojutrišnjem na sporedu naslednja dirka za svetovno prvenstvo v razredu motoGP. Ob ekspresnem okrevanju Francesca Bagnaie (Ducati), ki je minulo nedeljo grdo padel v uvodnem krogu katalonske preizkušnje, v motorističnih krogih močno odmevajo tudi vse glasnejše govorice o prestopu Marca Marqueza.

Španski zvezdnik naj bi namreč po dolgih enajstih letih zapustil Hondo in se preselil k ekipi Gresini Ducati, za katero dirka že njegov mlajši brat Alex Marquez. Marca, ki tačas v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo v kraljevski kategoriji zaseda komaj 19. mesto, sicer pogodba z japonskim moštvom veže še prihodnjo sezono, vendar pa ima v njej zapisano tudi klavzulo, po kateri lahko odide drugam v primeru, da se ne preseli k tovarniški ekipi. 

Šestkratni svetovni prvak v razredu motoGP naj bi se z Gresinijem načeloma že dogovoril za prestop. Obe strani se morata bojda uskladiti le okrog zadnjih podrobnosti. »Če je na voljo dirkač, kakršen je Marquez, potem si ga vsekakor želimo imeti pri Gresiniju. Le kdo si ga ne bi želel imeti v svojih vrstah?« je na vprašanje o morebitnem prihodu 30-letnega španskega zvezdnika odvrnil Carlo Merlini, marketinški direktor pri moštvu Gresini Ducati.

 

Preberite še:

Komentarji: