Pravi mali čudež Francesca Bagnaie

Italijanski motociklistični šampion po grozljivem nedeljskem padcu v Barceloni prejel zeleno luč za nastop na veliki nagradi ta konec tedna v Misanu.
Fotografija: Francesco Bagnaia se že veseli nastopa na nedeljski dirki v Misanu. FOTO: Lluis Gene/AFP
Odpri galerijo
Francesco Bagnaia se že veseli nastopa na nedeljski dirki v Misanu. FOTO: Lluis Gene/AFP

Italijanski motociklistični zvezdnik Francesco Bagnaia (Ducati), ki je minulo nedeljo grdo padel v uvodnem krogu dirke v Montmelu pri Barceloni, je dobil zeleno luč za nastop na naslednji preizkušnji ta konec tedna na veliki nagradi San Marina. Vodilni v skupni razvrstitvi razreda motoGP je namreč danes uspešno prestal zdravniški test, kar meji že na pravi mali čudež.

Čeprav je »Pecco«, kakor ga pravzaprav vsi kličejo, v nedeljo odšepal iz bolnišnice, je dal takoj jasno vedeti, da bo naredil vse za to, da se bo kljub vsemu odpeljal na štart dirke v Misanu. Mnogi so imeli ob tem precejšnje pomisleke, Bagnaia pa se je takoj »vrgel na delo«. Kakor je razkril, se je takoj povezal s Carlom Casabianco, priznanim mojstrom za telesno pripravo, ki je sodeloval že z Valentinom Rossijem.

Za nameček je svojemu telesu v minulih dneh privoščil tudi še kako potreben počitek. Seveda še vedno čuti posledice grozljivega padca, vendar pa hkrati verjame, da je sposoben odpeljati preizkušnjo za veliko nagrado San Marina, na katero se bo – mimogrede – podal z novo čelado. Čeprav ima kot vodilni v seštevku zajetno prednost 50 točk pred drugouvrščenim Špancem Jorgejem Martinom (Ducati), ničesar noče prepustiti naključju.

Preberite še:

Komentarji: