Spektakel v Le Mansu: en Italijan končal v pesku, drug na vrhu

Italijan Marco Bezzecchi je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP v francoskem Le Mansu.
Fotografija: Marco Bezzecchi je takole proslavil svojo zmago v Franciji. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters
Odpri galerijo
Marco Bezzecchi je takole proslavil svojo zmago v Franciji. FOTO: Agustin Marcarian/Reuters

Italijan Marco Bezzecchi (Ducati VR46) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motociklizmu v elitnem razredu motoGP v francoskem Le Mansu. Drugi je bil Španec Jorge Martin, tretji pa domačin Johann Zarco (oba Pramac Ducati).

Naslednja dirka šele 11. junija v Mugellu

Brez točk je ostal vodilni v seštevku sezone, svetovni prvak Francesco Bagnaia. Dirkač Ducatija je že v uvodnih krogih končal v pesku, potem ko ga je med poskusom prehitevanja zbil Španec Maverick Vinales (Aprilia). Brez točk je nazadnje ostal tudi povratnik v karavano, nekdanji svetovni prvak Marc Marquez. Španski dirkač Honde je večino dirke vozil na mestih za stopničke, toda dva kroga pred koncem je naredil napako in zdrsnil v zavoju.

»Fantastično. Dirka je bila zelo dobra, zame je bilo precej lažje kot včeraj. Imel sem svoj ritem in mi ni bilo težko ostati na vrhu, ko sem prišel do prvega mesta. Velika hvala moji ekipi,« je dogajanje povzel zmagovalec Bezzecchi.

Marc Marquez in Francesco Bagnaia v akciji. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Marc Marquez in Francesco Bagnaia v akciji. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

Po petih dirkah sezone 2023 je v vodstvu ostal Bagnaia, toda po današnji ničli je prednost skoraj povsem skopnela. Ima 94 točk, le eno več kot današnji zmagovalec Bezzecchi. Naslednja dirka bo preizkušnja v Mugellu 11. junija.

Preberite še:

Komentarji: