Superbowl: Rams po preobratu do naslova

LA Rams so osvojili 56. superbowl, Cincinnati Bengals še tretjič praznih rok. MVP Cooper Cup. Polčas v ritmih hip hopa. Rekordne cene reklam in vstopnic.
Fotografija: Cooper Kupp je ujel ključno žogo. FOTO: Mike Segar/Reuters
Odpri galerijo
Cooper Kupp je ujel ključno žogo. FOTO: Mike Segar/Reuters

Los Angeles Rams so postali prvaki lige ameriškega nogometa NFL. V velikem finalu, 56. superbowlu, so na svojem štadionu SoFi s 23:20 premagali Cincinnati Bengals. Odločilni zadetek za zmago je 1:25 minute pred koncem dosegel lovilec Cooper Kupp, ki je postal tudi MVP finala.

Ovni so v zadnjih letih vložili velike zneske v selitev v Los Angeles in sestavo sanjske ekipe, ki bi v mesto angelov pripeljalo naslov. V današnjem finalu so spisali hollywoodski zgodbo, ko so v drugem polčasu preobrnili zaostanek za zmago.

Los Angeles je pred tem v prvem polčasu hitro povedel s 13:3, a je Cincinnati do konca tretje četrtine to preobrnil v prednost 20:16. Sledila je dramatična zadnja četrtina, v kateri je zadetek Los Angelesa tik pred koncem odločil zmagovalca.

Matthew Stafford je popeljal Rams do naslova. FOTO: Kevin C. Cox/AFP
Matthew Stafford je popeljal Rams do naslova. FOTO: Kevin C. Cox/AFP

Ob polčasu so gledalce zabaval reperji Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige in Kendrick Lamar. Tridesetsekundna reklama na NBC je stala sedem milijonov dolarjev, za 1,5 milijona več kot lani. Himno je zapel pevec kantrija Mickey Guyton. Najcenejše vstopnice so na črnem trgu stale približno 4000 evrov, cene pa so presegale tudi 30.000 evrov.

Joe Burrow je bil pod velikim pritiskom obrambe. FOTO: Mike Segar/Reuters
Joe Burrow je bil pod velikim pritiskom obrambe. FOTO: Mike Segar/Reuters

Rams so  petič igrali v finalu, tretjič odkar so v Los Angelesu. Če so že pred sezono, v kateri jih je okrepil podajalec Matthew Stafford, sodili v ožji krog favoritov, pa so mnoge presenetili Bengals. V superbowlu so izgubili tako leta 1981 kot 1988, obakrat proti San Franciscu. Njihov podajalec Joe Burrow je bil na dobri poti, da konča tradicijo, vendar je bil v končnici nemočen. Ledena prha je doletela domačega trenerja Seana McVaya.

Preberite še:

Komentarji: