Tim Gajser odločno koraka proti tretjemu mestu (VIDEO)

Slovenski motokrosist je tretjič letos zasedel drugo mesto na dirki svetovnega prvenstva v razredu MXGP.
Fotografija: Tim Gajser ni bil v nobeni od šestih voženj v Bolgariji slabši kot tretji. FOTO: HRC
Odpri galerijo
Tim Gajser ni bil v nobeni od šestih voženj v Bolgariji slabši kot tretji. FOTO: HRC

Sevlijevo – Predlanski svetovni prvak v kraljevskem motokrosističnem razredu MXGP Tim Gajser (honda) je imel pred 17. dirko sezone SP v Bolgariji na ramenih precejšnje breme. Na prejšnji preizkušnji v Švici mu namreč ni šlo vse po načrtih, obenem na progi v Sevlijevu, ki se je v koledar vrnila po štirih letih, med elito še ni dirkal. A mladi Makolčan se s tem pretirano ni obremenjeval, kar se je videlo tudi po rezultatu, končnem 2. mestu.

Teden dni prej v Frauenfeldu res ni imel sreče. Že v kvalifikacijah mu je ponagajala zadnja zavora, v prvi vožnji se je že zgodaj zapletel v trk z domačim voznikom Cyrillom Scheiwillerjem, padel in ogromno izgubil. A vse težave je Tim pustil v Švici, v Bolgarijo, ki so jo na seznam letošnjih dirk za SP dodali naknadni, je prišel razbremenjen in željan novega vrhunskega dosežka. Da se res dobro počuti, sta najprej dokazala oba treninga, na katerih je zabeležil prvi in drugi čas, drugi je bil tudi v kvalifikacijah, tretji pa na dopoldanskem ogrevanju pred dirko.

Po kvalifikacijah je bil razumljivo židane volje: »V vseh vožnjah dneva sem se odlično počutil, imel sem pravo hitrost. Tudi s štarta me je dobro izstrelilo, a sem si po nekaj krogih privoščil par napak in izgubil stik z vodilnim Jeffreyjem (Herlingsom). Zadovoljen sem, da sem držal lep naskok pred prvim zasledovalcem, z zgodnjo izbiro štartnega mesta pa lahko realno naskakujem stopničke.« Njegovim besedam je prikimal tudi njegov Hondin šef Marcus Pereira de Freitas, ki je podčrtal, da je Gajser od štarta do cilja držal enakomerno visok ritem, kar je na tej ravni ključnega pomena.


Nova točka Gerčarja


Še posebej pa na stezi, na kateri prehitevanj med najhitrejšimi domala ni bilo. Sploh v prvi vožnji, v kateri je prva sedmerica ciljno črto prečkala v enakem vrstnem redu, kot je zaključila uvodni krog. Gajser je sprva predse spustil le Herlingsa, nato pa mirno držal drugo mesto do konca, za zmagovalcem je zaostal četrt minute. V drugo se je mednju vrinil še branilec šampionske lovorike Antonio Cairoli, ki ga slovenski as na 3. mestu ni mogel ogroziti, naposled ju je ločilo enajst sekund. Vseeno se je Tim v skupni razvrstitvi dirke veselil drugega mesta, ki ga je dosegel tretjič v sezoni.

Z njim je tudi storil pomemben korak na poti proti naslednjemu cilju v tej sezoni, končnemu 3. mestu. Ta hip je četrti, v Bolgariji je švignil mimo Romaina Febvreja, obenem pa za štiri točke zmanjšal zaostantek za tretjeuvrščenim Clementom Desallom, ki beži še za 32 točk. Drugi slovenski zastopnik Klemen Gerčar (husqvarna) je na svoji najljubši progi ponovil uspeh iz Švice in vnovič ujel eno točko, tokrat v drugi vožnji. Že 14. letošnje zmage in šeste zapovrstjo se je veselil neustavljivi Nizozemec Herlings (obenem si je konkurenco pokoril v že 11 zaporednih vožnjah), ki ima krstno šampionsko lovoriko v razredu MXGP pred nosom. Zdaj ima pred zadnjimi tremi dirkami – naslednja bo že konec tedna v Turčiji – že 73 točk zaloge pred Cairolijem, svetovni prvak lahko postane že v Afyonu.


V številkah ...


VN Bolgarije v Sevlijevu, 17. dirka za SP – prva vožnja: 1. Herlings (Niz, KTM) 35:25,270, 2. Gajser (Slo, honda) + 15,942, 3. Desalle (Bel, kawasaki) 21,352, 4. Febvre (Fra, yamaha) 32,744, 5. Paulin (Fra) 34,895 ... 22. Gerčar (Slo, oba husqvarna) – 1 krog; druga vožnja: 1. Herlings 35:21,881, 2. Cairoli (Ita, KTM) 14,366, 3. Gajser 25,658, 4. Desalle 34,633, 5. Febvre 44,829 ... 20. Gerčar – 1 krog; skupno na dirki: 1. Herlings 50, 2. Gajser 42, 3. Desalle 38, 4. Cairoli 35, 5. Febvre 34 ... 22. Gerčar 1; skupno v SP (17/20): 1. Herlings 783, 2. Cairoli 710, 3. Desalle 581, 4. Gajser 549, 5. Febvre 544 ... 43. Gerčar 2; konstruktorji: 1. KTM 847, 2. Kawasaki 600, 3. Yamaha 592, 4. Honda 564, 5. Husqvarna 541.
 

Komentarji: