Trajković še nikoli tako visoko na turnirjih za VN (VIDEO)

Slovenski tekvondoist je v Moskvi osvojil srebro v olimpijski kategoriji nad 80 kilogramov.
Fotografija: Ivan Trajković je pokleknil šele v finalu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Ivan Trajković je pokleknil šele v finalu. FOTO: Tadej Regent/Delo

Moskva – Slovenski tekvondoist Ivan Trajković se je na turnirju za veliko nagrado Rusije v Moskvi v olimpijski kategoriji nad 80 kilogramov dokopal do finala, v njem pa premoč priznal Korejcu Kyo-don Inu, ki je zmagal na vseh sedmih letošnjih tekmovanjih, ki se jih je udeležil. Pred tem je 25-letni Bistričan enega za drugim odpravil Francoza Omarja El Yazida, Kitajca Hongyi Suna in v polfinalu Gabonca Anthonyja Obameja.


Najbolj zadovoljen s polfinalom


»Zelo sem zadovoljen po štirih zahtevnih dvobojih. Francoza sem ugnal s 14:11, Kitajca z 10:7, v polfinalu Gabonca z 22:21, v finalu pa sem izgubil proti Korejcu s 5:13. Malo mi je žal finala, v katerem je bilo do sredine tretje runde kar napeto, nato pa me je tekmec presenetil z udarcem iz obrata in pobegnil po točkah. Najbolj zadovoljen sem s polfinalom, v katerem sem vodil večji del obračuna, nato pred koncem izgubljal, v zadnjih dveh sekundah pa zadel iz obrata za zmago. To je odlična popotnica za naprej, prinaša veliko točk za lestvico in je pokazatelj dobrega dela v novem okolju z novim trenerjem,« je za STA ocenil Trajković.


Novih 24 točk na olimpijski lestvici


Na olimpijski lestvici je dodal novih 24 točk (kolikor jih na evropskem prvenstvu prejme poraženi finalist), ki mu bodo močno koristile pri nadaljnjem vzponu med šesterico, ki si bo neposredno zagotovila udeležbo na igrah leta 2020 v Tokiu. Prihodnji mesec bo bržčas z desetega napredoval na osmo mesto, na svetovni lestvici pa ima vse možnosti za preboj med najboljše tri v kategoriji do 87 kilogramov. Obenem je v Moskvi dosegel rezultat kariere na tovrstnih tekmovanjih, saj se je prvič prebil v finale turnirjev za veliko nagrado.


Pantar in Lemajićeva hitro končala


Preostala dva slovenska predstavnika, Jure Pantar in Dunja Lemajić, sta končala že v uvodnem kolu. Pantarja je v kategoriji do 68 kilogramov izločil Hrvat Andrun Razić, Lemajićevo pa v kategoriji do 67 kilogramov Kolumbijka Katherine Dumar. Turnir se bo končal jutri, naslednji pa bo na sporedu šele v drugi polovici septembra na Tajvanu.
 

Komentarji: