V srbsko kletko tudi neustrašni Monika in Tajda

Na prireditvi mešanih borilnih športov Serbian Battle Championship (SBC) se bosta čez deset dni borili tudi Kučiničeva in Ratajčeva.
Fotografija: Tajda Ratajc se bo po skoraj treh letih spet povzpela v kletko. FOTO: Igor Zaplatil/Delo
Odpri galerijo
Tajda Ratajc se bo po skoraj treh letih spet povzpela v kletko. FOTO: Igor Zaplatil/Delo

Na prireditvi mešanih borilnih športov Serbian Battle Championship (SBC) se bosta čez deset dni na prostem pred športnim centrom Odžaci v Vojvodini predstavili tudi naši vrhunski borki Monika Kučinič in Tajda Ratajc. Srbski prireditelji ju napovedujejo kot veliki zvezdnici MMA iz Slovenije.

Kučiničeva, ki ima v svoji statistiki eno zmago in en poraz (nazadnje je 5. junija v Gdansku na spektaklu KSW po točkah izgubila s Poljakinjo Karolino Owczarz), se bo pomerila z Bolgarko Aleksandro Tončevo Plamenovo (2 zmagi, 1 neodločen izid, 2 poraza), ki se je borila že v priznanih organizacijah Bellator in Rizin.

»Znova boste lahko spremljali borbo na najvišji ravni,« je tretji Monikin dvoboj v mešanih borilnih športih napovedal Denis Roj, dolgoletni trener zdaj 24-letne Senovčanke, ki jo kličejo tudi »pitbull«.

Moniko Kučinič kličejo tudi »pitbull«. FOTO: Blažž Samec/Delo
Moniko Kučinič kličejo tudi »pitbull«. FOTO: Blažž Samec/Delo

Nasprotnica Ratajčeve, ki je v svojo korist odločila vseh šest dosedanjih obračunov, bo Italijanka Annalisa La Bella, ki je predlani izgubila svoj edini dosedanji dvoboj v MMA. Za še neporaženo 33-letno Celjanko, nekoč obetavno judoistko, bo to sicer prvi nastop po skoraj treh letih.

K tako dolgemu premoru so jo prisilile neprijetne poškodbe in odpovedi tekmic. Tajda sicer ne odstopa od velikega cilja: trdno je odločena, da se prebije v svetovni vrh.
 

Preberite še:

Komentarji: