Zarja Tavčar še drugič v štirih dneh peta na EP

Mlada slovenska judoistka po MEP tudi na prvenstvu stare celine do 23 let izgubila dvoboj za bronasto kolajno.
Fotografija: Zarji Tavčar (s trenerjem Maretom Prodanom) se je na evropskem prvenstvu do 23 let bronasta kolajna  skozi prste izmuznila šele po podaljšku. FOTO: JZS
Odpri galerijo
Zarji Tavčar (s trenerjem Maretom Prodanom) se je na evropskem prvenstvu do 23 let bronasta kolajna  skozi prste izmuznila šele po podaljšku. FOTO: JZS

Komaj dobro se je v Poreču končalo mladinsko evropsko prvenstvu v judu (do 21 let), že se je v tem hrvaškem obmorskem mestu začelo prvenstvo stare celine za mlajše člane in članice (do 23 let). Uvodni tekmovalni dan se je od slovenskih judoistov najbolj izkazala Zarja Tavčar, ki si je v kategoriji do 63 kilogramov izbojevala peto mesto.

Tavčarjeva je tako ponovila četrtkov dosežek z MEP, na katerem je prav tako zasedla to uvrstitev, ki v borilnih športih, v katerih podeljujejo po dve bronasti kolajni, velja za nehvaležno. V izenačenem dvoboju za tretje mesto je danes po podaljšku izgubila z Lauro Fazliu iz Kosova (0:10). Pred tem je Zarja ugnala Švedinjo Ello Andersson (10:0), Romunko Florentino Ivanescu (7:0) in Francozinjo Manon Deketer (10:0), izgubila pa je tudi s Poljakinjo Natalio Kropska (0:7).
image_alt
Metka Lobnik mladinska evropska prvakinja v judu


»Časa za počitek in regeneracijo po mladinskem evropskem prvenstvu je bilo zelo malo. Vseeno menim, da sem si kar dobro odpočila glavo in se dobro pripravila za novo težko tekmo. Velike razlike med MEP in EP do 23 let ni. S tokratnimi borbami nisem razočarana. Pokazala sem nekaj dobrih stvari, žal pa so se mi prikradle tudi napake, ki jih želim v prihodnosti odpraviti. Tekmico iz Kosova sem dobro poznala. Vedela sem, katere so njene prednosti in slabosti. Taktika je bila 'preprosta', želela sem ji vsiliti moj način borbe ter tako priti do prednosti in zmage. Na žalost se mi ni izšlo,« je izjavila 20-letna Tavčarjeva.
image_alt
Fabjan: Naredili smo rezultat in prihranili nekaj denarja


V isti kategoriji se je predstavila Lia Ludvik, ki je po zmagi nad Italijanko Flavio Favorini (10:0) in porazu z Nizozemko Joanne Van Lieshout (0:10) pristala na devetem mestu. Do te uvrstitve sta se uvodni dan v kategoriji do 73 kilogramov dokopala tudi Goran Kelava in Žan Markovič. Kelava je premagal Estonca Marka Potapova (10:0) in izgubil z Avstrijcem Mathiasom Czizskom (0:10), Markovič pa je izločil Azerbajdžanca Rašida Mamadalijeva (10:0) in nato moral priznati premoč Romunu Adrianu Sulci (0:10). Teja Tropan (do 52 kg) je v uvodnem dvoboju potegnila krajšo proti Francozinjo Anais Mosdier (0:7).
image_alt
Državno prvenstvo nakazalo bližajočo se menjavo rodov

 
Ob novopečeni mladinski evropski prvakinji Metki Lobnik (do 78 kg) se bodo jutri pod slovensko zastavo v Poreču borili še bronasti z MEP Juš Mecilošek in Alen Vučina (oba do 81 kg), Aljaž Gostenčnik (do 90 kg) in Enej Marinič (nad 100 kg). Na tekmovanju sicer moči meri 328 judoistov in judoistk iz 36 držav.
 

Komentarji: