Že drugi dan evropskega prvenstva se v slovenskem taboru veselijo kolajne

Na 25. prvenstvu stare celine v olimpijskem tekvondoju v Manchestru je Patrik Divković zablestel s tretjim mestom.
Fotografija: Patrik Divković se je izkazal v Manchestru. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Patrik Divković se je izkazal v Manchestru. FOTO: Leon Vidic/Delo

V slovenskem taboru se že drugi tekmovalni dan 25. evropskega prvenstva v tekvondoju olimpijskega združenja WT v Manchestru veselijo kolajne. Z njo se je izkazal Patrik Divković, ki je v kategoriji do 87 kilogramov zablestel s tretjim mestom.

Član kluba Tempo je tekmovanje začel sijajno. Potem ko je bil v uvodnem krogu prost, je v osmini finala prepričljivo s 30:12 premagal Srba Miloša Golubovića. Bistveno bolj izenačen je bil Patrikov četrtfinalni obračun z Britancem Cadnom Cunninghamom, saj je bil izid po treh rundah poravnan (2:2). V podaljšku oziroma dodatni rundi na zlato točko je bil nato uspešnejši Divković, ki se je tako veselil zmage, s katero si je že zagotovil odličje – svoje prvo na velikem članskem tekmovanju.

Ker je polfinale sledil zelo hitro, 22-letni slovenski tekvondoist ni imel dovolj časa, da bi se odpočil od naporne borbe z domačim reprezentantom. To je izkoristil Hrvat Ivan Šapina, ki je bil vso borbo boljši, na koncu pa je zmagal z rezultatom 24:4. Šapina se je tako prebil v zaključni dvoboj, Divković pa se je začel veseliti bronaste kolajne.

»Ko sem videl žreb, sem imel mešane občutke. Vedel sem, da bo drugi dvoboj z domačinom Cunninghamom, ki je zelo neugoden tekmec, zelo zahteven. Obračun je bil taktičen, takšen je bil tudi rezultat. V dodatni rundi na zlato točko mi ga je uspelo presenetiti. Zadel sem ga z nožnim udarcem, zmagal in si zagotovil kolajno. Občutek je izjemen. S takšnim uspehom se povrnejo vsa leta trdega treniranja in odrekanja,« je od sreče kar žarel Divković.

Jutri se bo pod slovensko zastavo v Manchestru boril Lin Kovačič (do 68 kg), v nedeljo pa bo poskušal svojo kožo čim dražje prodati še naš olimpijec Ivan Trajkovič (nad 87 kg), ki ima že dve odličji z evropskega prvenstva.

Preberite še:

Komentarji: