Kralji v Staples Centru spravili Arizono na kolena (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so Arizono premagali s 3:1 in jim odvzeli možnosti za nastop v končnici NHL. 
Fotografija: Palica Trevorja Lewisa je šla skozi Kuemperjevo masko. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Palica Trevorja Lewisa je šla skozi Kuemperjevo masko. FOTO: Reuters

Ob visokem porazu proti Calgaryju je Anže Kopitar odigral že 1000. tekmo v NHL, hitreje kot Hrušičanu je to uspelo le petim igralcem v severnoameriški ligi, kar le kaže na to, kako "železen" je Kopitar. Dan kasneje so igralci Los Angelesa gostovali v Arizoni in jo premagali s 3:1. 

V prvi tretjini zadetkov ni bilo, v drugi pa je domačine v vodstvo povedel Brad Richardson. Tik pred iztekom drugega dela je strel Tylerja Toffolija v mrežo Arizone preusmeril Kyle Clifford, plošček pa je prečkal golovo črto desetinko sekunde pred iztekom igralnega časa v drugi tretjini. 

V tretji je za vodstvo Kraljev zadel Trevor Lewis, pri Arizoni pa je moral na klop odlični vratar Darcy Kuemper, ki je dobil udarec s palico v glavo. Končni izid je z golom v prazno mrežo postavil Drew Doughty, junak Los Angelesa je bil tudi vratar Jack Campbell s kar 49 obrambami. 



Anže Kopitar točke tokrat ni dosegel, je pa preživel dve minuti na klopi za kaznovane igralce zaradi udarca s palico. Arizona se je krčevito borila za mesta v končnici, po porazu proti Kraljem pa za Coloradom, ki je s 6:2 premagal Edmonton, zaostajajo že za nedosegljive štiri točke in Kojoti se ne bodo vmešali v boj za Stanleyev pokal. 
 

Komentarji: