Kralji za uteho do točke, Kopitar do novega gola (VIDEO)

Hokejisti Los Angelesa so na gostovanju v ligi NHL v Bostonu pokleknili šele v podaljšku (4:5).
Fotografija: Anže Kopitar in soigralci so se veselili točke, ne pa tudi zmage. FOTO: Brian Fluharty/Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar in soigralci so se veselili točke, ne pa tudi zmage. FOTO: Brian Fluharty/Reuters

Boston – Če se hokejistom moštva Los Angeles Kings že ni posrečilo zmagati četrtič zapovrstjo v ligi NHL, kar bi se jim zgodilo drugič v sezoni, pa so s sinočnjega gostovanja pred 17.565 gledalci v dvorani TD Garden v Bostonu vsaj prinesli dragoceno točko, s katero so švignili mimo Anaheima in niso več najmanj prepričljiva zasedba na razpredelnici zahodne konference. Jih pa od osmega mesta, ki kot zadnje še vodi v izločilne boje, spet loči malenkost več kot prej – šest točk.


Bergeron v podaljšku z igralcem več


Boston, ki je še do 49. minute razmeroma prepričljivo vodil s 4:2, je moral kožo reševati v podaljšku in jo vendarle rešil (5:4) po zaslugi izkušenega napadalca Patricea Bergerona, ki je zadel v tretji minuti dodatnega dela, ko je izkoristil številčno premoč ob izključitvi Ilje Kovaljčuka. Gostitelji so se tako z jubilejno trideseto zmago v sezoni obdržali na varnih mestih, ki jim zagotavljajo napredovanje v končnico – trenutno so z 68 točkami peti na vzhodu oziroma pet točk »nad vodo«.


Gol za 2:1


Kapetan Kraljev Anže Kopitar, ki je v prejšnjem dvoboju s Philadelphio (3:2 po kazenskih strelih) prekinil niz petih zaporednih dvobojev, v katerih je prispeval vsaj po točko, je bil tokrat ponovno učinkovit, saj je dosegel drugi zadetek za vodstvo Los Angelesa z 2:1 v 35. minuti. Odgovor gostiteljev je bil silovit, v začetku tretjega dela so namreč v razmaku manj kot treh minut in pol kar trikrat zadeli, nazadnje Brad Marchand celo ob igralcu manj na ledni ploskvi. Zanj je bil to – enako kot potem za Bergerona – dvajseti gol v sezoni.


Standardnih 24 minut


Kopitar je sicer na ledu prebil standardnih 24 minut, več od njega jih je le branilec Drew Doughty, in v tem času dvakrat sprožil proti nasprotnikovim vratom, enkrat torej uspešno. V njegovi statistiki v tej sezoni je že 41 točk za 17 zadetkov in 24 asistenc. Na drugi strani je bil junak Bostonove zmage Bergeron pred tekmo deležen krajše svečanosti, saj je zbral že okroglih tisoč nastopov v NHL. Kralji bodo serijo šestih zaporednih gostovanj zaključili v noči na torek pri branilcu šampionske lovorike Washingtonu.

Preberite še:

Komentarji: