Vnukovo tivolsko tveganje obrodilo sadove

Olimpija zmagala tretjič zapored, Jesenice zapravile priložnost v Feldkirchu za nadaljevanje niza.
Fotografija: Žan Us, novinec v Olimpijinih vratih, je že na poletni ligi opozoril nase, tudi v soboto je bil zanesljiv.
FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Žan Us, novinec v Olimpijinih vratih, je že na poletni ligi opozoril nase, tudi v soboto je bil zanesljiv. FOTO: Tomi Lombar

LJUBLJANA – Zadnja septembrska sobota je bila iz slovenskega hokejskega zornega kota lepa, saj so tako Ljubljančani kot tudi Jeseničani osvojili pomembne točke v AHL, a slednji nato niso zaokrožili konca tedna s podvigom v Feldkirchu. Za slovenske prvake je bila usodna slaba prva tretjina z dvema hitro prejetima goloma, v nadaljevanju pa navzlic številnim akcijam gostov zasuka ni bilo.

V Tivoliju je 600 najzvestejših Olimpijinih privržencev – pri obeh slovenskih klubih v AHL hrepenijo po bolj polnih tribunah – pospremilo gladko zmago gostiteljev. O njihovi premoči na ledu ni bilo dvoma, tudi razmerje strelov (37:26) je razkrivalo, kdo je bil aktivnejši. Najmočnejši je bil tokrat udarni domači napad s povratnikom in spet kapetanom Alešem Mušičem, izkušenim Galom Korenom in pri 21 letih najmlajšim med omenjeno trojico Miho Zajcem. Pri vseh petih domačih golih je bila na ledu ta udarna naveza, odprlo se je zlasti trikratnemu strelcu Korenu: »Zavedal sem se, da potrebujem le en lep gol, nakar bo lažje. Tekma je bila naporna, pri Rittnu poskušajo igrati lep hokej, a tudi mi smo ga. Povrhu smo tokrat moštveno dobro delovali, tudi v napadu nam je šlo dobro. Alpska liga je zelo izenačena, vsak lahko zmaga in vsak lahko izgubi, smo pa tokrat resnično pokazali drugačen obraz in temu primerno tudi boljšo igro.« Jure Vnuk, trener ljubljanskega moštva, je priznal, da je bilo v domači igri in pristopu tudi nekaj tveganja, kar je obrodilo sadove.


Polovična bera


Na Jesenicah ob pogledu na spored ob koncu tedna ni bilo zadovoljstva. Po večerni tekmi v Milanu sta sledili nočitev in dolga vožnja prek Švice do popoldanske nedeljske preizkušnje v Feldkirchu. Železarji so se sinoči vračali domov z znosno polovično bero, ostajal pa je okus zapravljene priložnosti za drugo zmago zapored na tujem. Pri novincih v ligi so se sredi Lombardije železarji veselili zmage s 5:4, a kot že večkrat v zadnjih tednih pretirano nihali v igri. Sledil je tesen poraz z 1:2 na Predarlskem. Sicer pa je ob uvodu v sezono pri jeseniškem moštvu največ pomanjkljivosti v branilskih vrstah, odhodi Aleksandra Magovca, Mihe Logarja in Davida Planka nikakor niso mogli miniti brez odrgnin. Discipline v igri je bilo precej več na zadnjem derbiju v Podmežakli proti Asiagu (2:1), tisti večer je vsaj delno razkril smernice, kako bi morali v prihodnje igrati za ponovitev uspešne prejšnje sezone. Na vrsti so tri zaporedne tekme v Podmežakli, prva v sredo proti mladem celovškem moštvu.

Preberite še:

Komentarji: