Žiga Jeglič ob vrnitvi učinkovit (VIDEO)

Slovenski hokejisti so mednarodni turnir evropskega izziva na Bledu odprli s prepričljivo zmago s 4:1 nad Madžari.
Fotografija: Risi so dobro odprli blejski turnir. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Risi so dobro odprli blejski turnir. FOTO: Roman Šipić/Delo

Bled – Slovenski hokejisti so mednarodni turnir evropskega izziva na Bledu odprli s prepričljivo zmago. Izbranci selektorja Iva Jana so s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) odpravili Madžare, ki bodo njihovi tekmeci tudi aprila na svetovnem prvenstvu drugega kakovostnega razreda v Kazahstanu. Jutri, na praznični večer, čaka rise ob 19.30 dvoboj z Italijani, v soboto ob isti uri pa še z belorusko B-zasedbo, ki je bila nocoj prekratka za »azzurre«, ki so že vodili s 3:0, naposled pa mukoma izvlekli zmago s 3:2.


Zahvala Kristanu in Rodmanu


Pred tekmo se je vodstvo Hokejske zveze Slovenije (HZS) zahvalilo lani upokojenima dolgoletnima reprezentantoma Robertu Kristanu in Marcelu Rodmanu. Med vratnicami je priložnost dobil Gašper Krošelj, na klopi je bil Matija Pintarič, počival pa Žan Us, ki je tik pred zdajci vskočil namesto poškodovanega Luke Gračnarja. Po prestani kazni zaradi dopinškega prekrška se je v majico z državnim grbom vrnil Žiga Jeglič, zato pa selektor od standardnih igralcev tokrat ne more računati na kapetana Jana Muršaka.


Gol in podaja Jegliča


Prvič se je mreža gostov zatresla v 18. minuti, ko so imeli na ledni ploskvi igralca manj. Natančno podajo Roka Tičarja izza vrat je unovčil Robert Sabolič. V začetku drugega dela so pomlajeni Madžari izenačili, a je bil slovenski odgovor hiter, zanj je poskrbel David Rodman. Zadnja tretjina je bila podobna prvi, slovenski pritisk je bil nagrajen v končnici. Najprej je na 3:1 v 55. minuti povišal povratnik Jeglič, zmago pa je štiri sekunde pred zadnjim piskom sirene z golom v prazno mrežo potrdil Žiga Pance.

Preberite še:

Komentarji: