Bernal adut na Giru, Yates na Vuelti, trije kapetani na Touru

Moštvo Ineosa je razkrilo načrte za glavne tritedenske dirke v sezoni 2021. Na dveh zmago branita Slovenca.
Fotografija: Egan Bernal (desno) tokrat verjetno ne bo tekmec Pogačarja in Rogliča na Touru. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Egan Bernal (desno) tokrat verjetno ne bo tekmec Pogačarja in Rogliča na Touru. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Dave Brailsford, vodja kolesarske ekipe Ineos Grenadiers, je razkril načrte moštva za največje večdnevne dirke v sezoni 2021. Če bo vse potekalo po pričakovanjih, bo zmagovalec Toura leta 2019 Kolumbijec Egon Bernal letos nastopil na Giru, na dirki po Franciji pa bodo kapetani Geraint Thomas, Richard Carapaz in Tao Geoghegan Hart. Novinec v ekipi Adam Yates bo Ineosov glavni adut na dirki po Španiji.

»Seveda to še ni dokončno. Tudi Bernal se lahko še uvrsti na Tour ali na Vuelto, vse bo odvisno od njegove predstave na Giru, moral bo dokazati, da je njegova poškodba, zaradi katere je s Toura odstopil lani, preteklost. Najprej pa si mora sploh povrniti veselje do dirkanja, mora vrniti nasmeh na ustnice, ki ga je krasil prejšnja leta,« je odločitev, da Kolumbijca pošljejo na dirko po Italiji, pojasnil Brailsford.
 

Odlični pomočniki


Šef ekipe je dejal, da imajo z Britancema Thomasom ter Geoghegan Hartom, lanskim zmagovalcem Gira, dovolj močne adute, da napadejo zmago. »Dva kronometra sta tisto, kar naj bi ustrezalo Thomasu, v hribih pa bo zagotovo napadal Carapaz. Nekje vmes bo Geoghegan Hart,« razmišlja Brailsford. Omenjena trojka bo imela tudi odlične pomočnike, to naj bi bili Richie Porte, Laurens De Plus, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe in Rohan Dennis.

Egan Bernal bo adut Ineosa na Giru. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP
Egan Bernal bo adut Ineosa na Giru. FOTO: Anne-Christine Poujoulat/AFP


Na Giru bodo ob Bernalu z velikimi pričakovanji nastopili tudi Pavel Sivakov, Daniel Martinez in Filippo Ganna, na Vuelti pa naj bi bi bilo vse podrejeno Britancu Adamu Yatesu.
 

Napadali bodo iz ozadja


»Spraševali smo se, ali na Tour popeljemo vse svoje najboljše kolesarje ali jih razporedimo po vseh treh dirkah. Odločili smo se za slednje, mislim, da nam to zagotavlja lepo ravnovesje na vseh dirkah. Ker lani nismo zmagali na Touru, smo se vrnili v drugačno vlogo, imeli bomo več svobode, da pripravimo pravo kreativno strategijo, kako zmagati na dirki,« je še dejal Brailsford.

Preberite še:

Komentarji: