Bernal trčil v avtobus, mora na operacijo

Kolumbijski zvezdnik Egan Bernal se je poškodoval med treningom v Kolumbiji, vendar je njegovo zdravstveno stanje stabilno. Bo lahko nastopil na Touru?
Fotografija: Egan Bernal je eden najboljših mladih kolesarjev. FOTO: Jorge Guerrero/AFP
Odpri galerijo
Egan Bernal je eden najboljših mladih kolesarjev. FOTO: Jorge Guerrero/AFP

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal je na današnjem treningu v domovini doživel nesrečo. Zmagovalca dirke po Franciji iz leta 2019 in lani po Italiji so takoj po nesreči prepeljali v bolnišnico, je zapisala njegova ekipa Ineos.

Petindvajsetletni Kolumbijec je bil po nesreči pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje pa je stabilno, je še zapisala njegova ekipa.

Nesreča se je zgodila med treningom. Petindvajsetletni Kolumbijec se je v kraju Gachancipa 30 kilometrov od Bogote zaletel v zadnji del avtobusa, ki je zavijal na postajališče.

Iz bolnišnice Universidad de la Sabana so sporočili, da bo moral zaradi več poškodb na operacijo. Dodali so, da ima kolesar poškodbe vratu, prsnega koša in nog, podrobnosti pa niso razkrili. Lokalni mediji so pisali, da ima kolesar zlomljeno stegnenico in pogačico.

Ljudje so se zbrali pred kliniko La Sabana, kjer naj bi operirali Egana Bernala. FOTO: Foto Luisa Gonzalez/Reuters
Ljudje so se zbrali pred kliniko La Sabana, kjer naj bi operirali Egana Bernala. FOTO: Foto Luisa Gonzalez/Reuters

Kot pišejo agencije, bi lahko ta nesreča Bernala, ki bi moral biti vodja ekipe na dirki po Franciji, precej spremenila načrte za sezono. To bi moral začeti na štiridnevni dirki Tour de La Provence 10. februarja.

Bernal je pred kratkim podajšal pogodbo z britanskim moštvom do leta 2026 in naj bi bil eden glavnih tekmecev Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča na letošnjem Touru.

Preberite še:

Komentarji: