Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Kolesarstvo

Merlier drugič najhitrejši

Po pričakovanjih je današnjo etapo odločal sprint glavnine. Najbolje se je znašel Tim Merlier in še drugič slavil na letošnjem Giru.
Tim Merlier je zmagal že drugič na tem Giru. FOTO: Luca Bettini Afp
Tim Merlier je zmagal že drugič na tem Giru. FOTO: Luca Bettini Afp
23. 5. 2024 | 15:00
23. 5. 2024 | 18:23
8:37

Spremljali smo v živo

17:03
Druga zmaga Tima Merlierja na letošnjem Giru. Jonathan Milan je po izgubljenem položaju na zadnjem kilometru, še dobro odnesel. Ewan je prišel do sedmega mesta. Pogačar ostaja v rožnatem. 

17:00
Tim Merlier
je za las prehitel Milana, ki je v sprint prišel iz popolnoma izgubljenega položaja! Kakšen sprint glavnine! Milan bo danes še kako jezen ...

16:57
Danes je Hepburn zadolžen za Ewana ...

16:55
Samo, da ne pride do padca! Prerivanje se stopnjuje. Tratnik je skoraj na čelu glavnine. Še 4 km do cilja. Tole je nevarno ...

16:51
Ubežnike so končno ujeli. Precej so se namučili. 10 km pred ciljem je glavnina strnjena. 

image_alt
Giro vse bližje Sloveniji

16:50
Ubežniki so celo povečali prednost, ampak še vedno so na muhi pelotona. Samo 13 sekund jih loči, 11 km pred ciljem.

16:45
Niti kolesarji Ineosa ne morejo ujeti pet ubežnikov. Na begu so: Mikkel Honore (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri, Andrea Pietrobon (Team Polti Kometa), Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) in Edoardo Affini (Team Visma | Lease a Bike).

16:40
UAE ima še vedno vseh 8 kolesarjev na dirki. Med njimi je tudi odlični sprinter Molano. Samo upa, da se ne bodo izpostavljali nevarnosti v sprintu, da bi mu pomagali do zmage. To bi bilo precej neodgovorno od ekipe, ki brani rožnato majico. No, UAE je sploh ne brani, saj na vsaki gorski etapi Pogi napade. 

16:35
Povprečna hitrost je 47 km/h. Ampak pet ubežnikov še vedno beži nekaj sekund pred glavnino, ki jih lovi na vso moč. Še 20 km do cilja. Igra mačke z mišjo ...

16:30
Pet ubežnikov ima še 9 sekund prednosti! Ne predajo se, do cilja pa je še dalečm 27 km. Preveč, da bi lahko zdržali.

16:25
Pogi
je na varnem. Pred etapo je izjavil, da si želi samo srečno priti do cilja. Jutri in pojutrišnjem sta še dve zelo težki etapi.

16:20
Kolesarji Lidl Treka zdaj na vso moč vlečejo glavnino. Ubežniki imajo 15 sekund prednosti, 35 km pred ciljem. Pogačarjevi so se pomaknili proti trebuhu pelotona. Danes nimajo delovnega dneva. 

16:15
»Vedel sem, da je razlika prevelika, da bi lahko zmagal. Še posebej, ker je Steinhauser zelo močan kolesar. Ko smo pred ciljnim vzponom slišali, koliko je pred nami, smo vedeli, da se ne borimo več za etapno zmago. Ineos je narekoval kar oster tempo, nato je Martinez poskušal napasti in jaz sem mu sledil in nato nadaljeval v tempu, ki mi je ustrezal,« je Pogačar razložil, kako je prednost pred najbližjimi zasledovalci v skupnem seštevku povečal še za 24 sekund – Martinez za njim zdaj zaostaja 7:42, Thomas 8:04.

image_alt
Tadej Pogačar: Vzpona na Monte Grappo bosta ikonična

16:10
Tratnik
je danes vodonoša svojim sotrpinom. Pravkar je šel še po zadnji obrok bidonov. Jutrišnja etapa mu bo bolj pisana na kožo.

16:05
Mikkel Honore (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri, Andrea Pietrobon (Team Polti Kometa) in Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane), imajo samo še 20 sekund prednosti, 45 km pred ciljem. Priključi pa se jim je še Edoardo Affini (Team Visma | Lease a Bike).

15:59
Kolesarji Lidl Treka in Soudal Quick-Stepa se izmenjujejo na čelu glavnine. Lovijo ubežnike, še 20 sekund jih loči. Trenutno je Giro v mestu Noventa di Piave, bralke bodo bolj vedele, kje to je.

15:55
Ubežniki so že na muhi pelotona. Kaže, da so se sprinterske ekipe že začele prerivati za čelo glavnine.

15:51
Poglejte ta povprečni srčni utrip Gerainta Thomasa ...

15:47
Že 60 km pred ciljem gre glavnina zelo hitro. Kolesarji Lidl Treka so na čelu pelotona. Jonathan Milan je še vedno v ciklamni majici, po številu zmaga na letošnji dirki pa lovi Pogija, torej danes hoče zmagati še četrtič.

15:44

15:42
Ubežniki imajo samo še pol minute prednosti.

15:36
Povprečna hitrost na 18. etapi raste, trenutno je 47 km/h. Do cilja je še celih 70 km. Ubežni kvartet ima 45 sekund prednosti.

15:33

image_alt
Giro vse bližje Sloveniji

15:30
Bivši zmagovalec dirke po Sloveniji je takole pospremil sina do prve zmage na Giru.

15:26
Favoriti za zmago na današnji 18. etapi so: Jonathan Milan, Tim Merlier, Caleb Ewan, Sebastian Molano, Laurence Pithie, Alberto Dainese, Kaden Groves, Fernando Gaviria, Stanislaw Aniolkowski, Hugo Hofstetter ...

15:23
Zanimivo bo spremljati Caleba Ewana na današnjem sprintu. Danes bo prvič sprintal brez pomoči Luke Mezgeca, ki je že pred dnevi odstopil z dirke.

15:19
Med ubežniki je spet Mirco Maestri (Team Polti Kometa). Slovenski kolesarji ga dobro poznajo, saj je leta 2021 zmagal na dveh slovenskih enodnevnih dirkah.

15:14
Mikkel Honore (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri, Andrea Pietrobon (Team Polti Kometa) in Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane) so še vedno okoli minute pred glavnino, ki jo vlečejo kolesarji Lidl Treka.

15:09

15:05
Trenutna povprečna hitrost na etapi je 46 km/h. Nič ne kaže, da bo danes padel hitrostni rekord. Ampak, do cilja je še daleč in ne vemo, kaj vse se lahko še zgodi. Spet rahlo rosi. Idealno vreme za Pogija bi rekel Andrej Hauptman.

15:00

Ravninska, 18 etapa že poteka, še 97 km je do cilja. Na begu so štirje kolesarji: Mikkel Honore (EF Education-EasyPost), Mirco Maestri, Andrea Pietrobon (Team Polti Kometa) in Filippo Fiorelli (VF Group-Bardiani CSF-Faizane), imajo slabo minuto prednosti pred glavnino. Spet jih spremlja deževno vreme, samo 13 stopinj Celzija je.

Ravninska etapa od Fiere di Premiero do Padove je dolga 166 kilometrov. Na papirju je videti kot ena od najhitrejših etap, saj se skoraj vseskozi spušča.

Edina ovira na tem spustu je med krajema Ponte Oltra in Lamona, vendar ta vzpon ne bo delal preglavic niti preživelim specialistom za šprint.

Valovitejši  del etape se začne v Valdobbiadenesu, kmalu zatem, ko trasa zapusti dolino reke Piave. Močan veter bi lahko vplival na dirko severovzhodno od Benetk, na tem izpostavljenem in izjemno ravnih cestah.

Favoriti za zmago na današnji 18. etapi so: Jonathan Milan, Tim Merlier, Caleb Ewan, Sebastian Molano, Laurence Pithie, Alberto Dainese, Kaden Groves, Fernando Gaviria, Stanislaw Aniolkowski, Hugo Hofstetter ...

Zanimiva trasa 18. etape. FOTO: Infografika Delo
Zanimiva trasa 18. etape. FOTO: Infografika Delo

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine