Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Izgubil je euro, a ostal na Bavarskem

Nemški zvezni igralec Aleksandar Pavlović je podaljšal pogodbo z munchenskim Bayernom do poletja 2029. Bayern nanj v prihodnje resno računa.
Aleksandar Pavlović v dvoboju z Benjaminom Šeškom. FOTO. Michaela Stache/AFP
Aleksandar Pavlović v dvoboju z Benjaminom Šeškom. FOTO. Michaela Stache/AFP
N. Gr., STA
16. 6. 2024 | 13:10
16. 6. 2024 | 13:10
0:28

Nemški nogometni velikan Bayern München je do poletja 2029 podaljšal pogodbo s svojim vezistom in nemškim reprezentantom, 20-letnim Aleksandrom Pavlovićem, je ob javil bavarski klub. Pavlović je odigral nekaj velikih tekem v minuli sezoni, tudi denimo polfinale lige prvakov z Realom.

»Aleks mora postati eden od obrazov naše ekipe v prihodnosti. Je igralec, kakršnega si lahko samo želiš, domačin, rojen v Münchnu, ki se je skozi mlajše kategorije našega kluba prebil do prve ekipe,« je pojasnil športni direktor Bayerna Max Eberl.

Mladi Pavlović je v Bayern prišel kot sedemletnik leta 2011, prvo profesionalno pogodbo s klubom pa je podpisal novembra lani. Po poškodbi Leona Goretzke ga je nekdanji selektor Thomas Tuchel postavil v začetno enajsterico. S svojimi predstavami si je priboril mesto na seznamu nemške reprezentance za domače evropsko prvenstvo, vendar je moral zaradi vnetja mandljev zapustiti nemško izbrano vrsto in je ostal brez domačega eura.

Bayern bo v prihodnji sezoni vodil Vincent Kompany, čas bo pokazal, kakšno vlogo je za Pavlovića predvidel belgijski strokovnjak.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine