Dušan Rajović na Kitajskem osvojil zeleno majico

Kolesar novomeške Adrie Mobil je na dirki ekstra kategorije okrog jezera Qinghai postal najboljši šprinter. 
Fotografija: Dušan Rajović je osvojil zeleno majico na Kitajskem.
Odpri galerijo
Dušan Rajović je osvojil zeleno majico na Kitajskem.

S 13. etapo v mestu Lanzhou se je zaključila dirka okrog jezera Qinghai na Kitajskem, ki jo zaznamujejo etape na visoki nadmorski višini. Na dirki je vnovič nastopila tudi novomeška Adria Mobil, ki se v Slovenijo vrača s kar tremi velikimi uspehi. Radoslav Rogina je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku, s čimer je še presegel pričakovanja pred dirko, glavni junak pa je bil Dušan Rajović. 

Srb je bil v vseh šprinterskih etapah zelo blizu, veliki met pa mu je uspel v 10. etapi, ki jo je po šprintu glavnine tudi dobil. Nato je 11. in 12. etapo končal na četrtem mestu, v današnji zadnji je bil osmi, dobil pa je tudi vse tri leteče cilje, kar je bilo na koncu dovolj, da je v boju za zeleno majico najboljšega šprinterja ugnal kolesarja ekipe Delko Marseille Brentona Jonesa.
 

Rogina zbolel, a bil vseeno tretji


»Najprej in predvsem se želim zahvaliti ekipi, fantje so cel dan nadzirali dirko in z menoj šprintali na leteče cilje. Uspelo nam je, majica je naša! Dirka se je s tem zaključila na lep način, že jutri pa gremo domov in v nove zmage, tokrat je pred nami Češka,« je po dirki povedal Rajović. 

Z doseženim je bil zadovoljen tudi Radoslav Rogina: »Po končani dirki sem zadovoljen z rezultatom, še posebej zato, ker sem pred najpomembnejšo etapo zbolel ... Kljub temu sem ubranil tretje mesto v skupni razvrstitvi, a v naslednjih etapah se ni dalo naredit nič za napredovanje.« Za piko na i je Adria Mobil osvojila tudi drugo mesto v razvrstitvi ekip, v Slovenijo se vračajo z zajetno bero točk mednarodne kolesarske zveze, zmago in zelo dobrim dirkanjem v zadnjih 14 dneh. 

Komentarji: