(Ne)srečni Italijan se že spogleduje z vrnitvijo na dirke

Sonny Colbrelli ostal na opazovanju v bolnišnici, potem ko se je zgrudil v cilju uvodne etape dirke po Kataloniji.
Fotografija: Sonny Colbrelli je lani slavil zmago na dirki Pariz-Roubaix. FOTO: Vincent Kalut/Reuters
Odpri galerijo
Sonny Colbrelli je lani slavil zmago na dirki Pariz-Roubaix. FOTO: Vincent Kalut/Reuters

Italijanski kolesar Sonny Colbrelli, ki se je po včerajšnjem drugem mestu v uvodni etapi dirke po Kataloniji zgrudil, tako da so ga morali celo oživljati, je za Gazzeto dello Sport povedal, da se grozljivih trenutkov ne spomni veliko. Obenem je dal vedeti, da že razmišlja o tem, kdaj se bo lahko vrnil na dirke.

»V bolnišnici sem, počivam, ničesar pa se ne spomnim... Vem le, da sem prevozil ciljno črto, dobil vodo in se zgrudil. Potem pa je vse prazno, zbudil sem se na bolniški postelji. Zdaj sem na opazovanju. Bilo je prisotnega precej strahu, a zdaj že razmišljam o tem, kdaj se bom lahko vrnil na kolo,« je zaupal 31-letni Colbrelli.

Italijanski as, ki je pri ekipi Bahrain Victorious moštveni kolega slovenskih kolesarjev Mateja Mohoriča, Domna Novaka in Jana Tratnika (ti v Kataloniji ne tekmujejo), je imel v zadnjem obdobju določene zdravstvene težave. Na dirki Pariz-Nica je odstopil zaradi bronhitisa, prav tako pa ni nastopil na sobotni preizkušnji Milano-San Remo, na kateri je sicer imenitno zmago požel Mohorič.

Na 101. dirki po Kataloniji bo danes na sporedu druga etapa med L'Escalo in Perpignanom, ki je dolga 202,4 kilometra. Po uvodni od sedmih etap vodi Avstralec Michael Matthews.

Preberite še:

Komentarji: