Sezona na najvišji ravni se bo začela v ZAE

Prireditelji so danes potrdili, da bo svetovna serija kolesarstva štartala 21. februarja in da bodo nastopile vse najboljše ekipe.
Fotografija: Primož Roglič je zmagal na dirki po ZAE leta 2019. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Primož Roglič je zmagal na dirki po ZAE leta 2019. FOTO: Jure Eržen/Delo

Dubaj – Prireditelji dirke po Združenih arabskih emiratih so danes potrdili, da se bo svetovna serija kolesarstva začela 21. februarja. Na dirki, ki jo je v leta 2019 dobil slovenski kolesarski as Primož Roglič, bodo nastopile vse najboljše ekipe.

Za zdaj še ni jasno, kje bo potekala letošnja trasa. Prav tako še ni znano, kakšni bodo protokoli v boju proti novemu koronavirusu, ki ni obšel niti ZAE. Organizatorji so sporočili, da bo več podrobnosti sedemetapne dirke znanih v prihodnjih dneh, so pa dobili zagotovila, da bo tam nastopilo vseh 19 ekip svetovne serije.
 

Lani morali še pred koncem v karanteno


Na dosedanjih dveh izdajah te dirke, odkar so po sezoni 2018 združili dirko po Abu Dabiju in Dubaju, sta za slovenski presežek poskrbela Roglič leta 2019 s skupno zmago ter Tadej Pogačar z drugim mestom v lanski razvrstitvi. Skupno zmago je slavil Britanec Adam Yates. Lansko preizkušnjo je nato pred zadnjima etapama predčasno prekinilo nekaj okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so kolesarji več tednov preživeli v hotelih v karanteni. Med njimi je bil tudi Pogačar, ki je kasneje v sezoni osvojil dirko po Franciji.

Mladi 22-letni kolesar UAE Emirates, ki se v teh dneh skupaj z moštvenim kolegom Janom Polancem in drugimi člani moštva pripravlja na sezono prav v ZAE, bo na »domačih« tleh bržčas začel sezono 2021. Ni pa še znano, kdo od preostalih Slovencev v svetovni seriji se mu bo pridružil na prvi dirki najvišje ravni. V njem jih bo v letu 2021 nastopalo sedem. Roglič je član Jumbo-Visme, Luka Mezgec bo dirkal za Bikeexchange (nekdanji Mitchelton-Scott), Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik pa so člani Bahrain Victorious (nekdanji Bahrain-McLaren).

Sezona svetovne serije se je v prejšnjih letih začenjala z dirko Down Under v Avstraliji, ki pa so jo zaradi epidemije letos odpovedali.

Komentarji: