Tanja Žakelj 11. na drugi postaji svetovnega pokala

Najboljša slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je v Stuttgartu dobro začela evropski del sezone svetovnega pokala.
Fotografija: Tanja Žakelj se je dobro odrezala v Nemčiji. Foto: Anže Pečar
Odpri galerijo
Tanja Žakelj se je dobro odrezala v Nemčiji. Foto: Anže Pečar

Tanja Žakelj je na drugi tekmi svetovnega pokal v olimpijskem krosu v sezoni v nemškem Albstadtu osvojila 11. mesto. Zmage se je veselila nekdanja svetovna in evropska prvakinja ter zmagovalka svetovnega pokala, Švicarka Jolanda Neff.

Na drugem mestu je z dvema minutama in 16 sekundami končala lani najboljša tekmovalka na svetu, Ukrajinka Jana Belomojna. Nekoliko presenetljivo je bila tretja Nizozemka Anne Tauber z zaostankom 2:25 minute.

Do vzpodbudnega rezultata je prišla Žakljova. Na 11. mestu je članica ekipe Unior/Devinci Factory Racing za zmagovalko zaostala 5:44 minute.

"Priznati moram, da sem dirko v Nemčiji pričakovala z nekaj strahu, potem pa je bil še slab rezultat na petkovem kratkem krosu. Nič dobrega nisem pričakovala, a se je vse dobro obrnilo," je takoj po dirki povedala Žakeljeva. Enajsto mesto in skorajšnji boj za deseterico je zanjo odličen rezultat, zahtevne razmere in start iz tretje vrste ni zmedel slovenske državne prvakinje in verjela je v svoje zmogljivosti. "Vem, da sem pripravljena solidno in to je rezultat tudi potrdil," je dodala Žakljeva.

Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) se je prvič preizkusil v moški elite konkurenci, dirko pa je končal na 79. mestu med 124 uvrščenimi. Na vrhu je bil pričakovano Švicar Nino Schurter, aktualni olimpijski in svetovni prvak ter zmagovalec svetovnega pokala.

Že v petek se je 40 najboljših gorskih kolesark (pa tudi kolesarjev) pomerilo v kratkem krosu, na podlagi katerega so jim dodelili startna mesta za današnji olimpijski kros. Žakljeva je kratki kros končala na 44. mestu.

Komentarji: